Rušenjem objekta kod Bosmala stvoreni uslovi za dovršetak V transferzale

27.01.2015. 13:50 / Izvor: eKapija.ba
Rušenjem objekta kod Bosmala stvoreni uslovi za dovršetak V transferzale

Završeno je rušenje stambenog objekta kod zgrade Bosmala koji je više od deset godina bio prepreka za spajanje V transferzale sa ulicom Safeta Hadžića.

Završeno je rušenje stambenog objekta kod zgrade Bosmala koji je više od deset godina bio prepreka za spajanje V transferzale sa ulicom Safeta Hadžića, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Rušenje je izvršeno na osnovu odobrenja za uklanjanje stambenog objekta koje je Općina Novi Grad Sarajevo izdala Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo u decembru prošle godine.

Potreba za realizacijom ovog projekta prisutna je još od 2004. godine, ali se zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa nije moglo krenuti u njegovu realizaciju. Međutim, nakon uklanjanja ovog objekta stvoreni su uslovi za dovršetak V transferzale, nakon čega će se saobraćaj u ovom dijelu naselja Hrasno moći regulisati pomoću svjetlosne signalizacije.

Zavod za izgradnju KS-a, koji je investitor projekta u narednom će periodu izgradi dio saobraćajnice u dužini od oko 90 metara do spoja sa ulicom Safeta Hadžića, čime će se rasteretiti saobraćajne gužve u ovom dijelu općine Novi Grad i Sarajeva.

Također, dovršetkom V transferzale smanjit će se gužve prema Grbavici, jer će se saobraćaj preusmjeriti i prema Otoci i mostu Bosanskohercegovačko-malezijskog prijateljstva. U sklopu saobraćajnice planirano je postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije