Široki Brijeg će dobiti fabriku pelena i jednu solarnu elektranu

29.06.2015. 08:35 / Izvor: eKapija.ba
Široki Brijeg će dobiti fabriku pelena i jednu solarnu elektranu

Firma "Prančiok" Široki Brijeg uputila je zahtjev za parcelaciju zemljišta u svrhu kupnje, zakupa ili koncesije istog radi izgradnje solarne elektrane. Tražena površina zemljišta je 20.000 m².

Na 28. sjednici Gradskog  vijeća Široki Brijeg usvojena je Odluka o pristupanju izradi plana parcelacije za proširenje industrijske zone Knešpolje. Ovom odlukom pristupa se izradi Plana parcelacije za proširenje industrijske zone Knešpolje na dijelu zemljišta označenom kao k. č. 2890/1 k. o. Knešpolje. Karlo Soldo je uputio zahtjev za parcelaciju navedenog zemljišta u svrhu kupnje istog iz razloga otvaranja proizvodnog pogona uz otvaranje novih radnih mjesta. Tražena površina je 10.000 m². Odluku je obrazložio Boro Zovko pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Jednoglasno je usvojena Odluka o pristupanju izradi plana parcelacije za izgradnju solarnih elektrana u Dobrkovićima ('Strana'). Ovom odlukom pristupa se izradi Plana parcelacije za izgradnju solarnih elektrana u Dobrkovićima na dijelu zemljišta označenog kao k. č. 1382/1 k. o. Dobrkovići. Gospodarsko društvo 'Prančiok' d. o. o. Široki Brijeg uputilo je zahtjev za parcelaciju navedenog zemljišta u svrhu kupnje, zakupa ili koncesije istog radi izgradnje solarne elektrane. Tražena površina zemljišta je 20.000 m².

Jednoglasno je usvojena i Odluka o pristupanju izradi plana parcelacije za izgradnju tvornice pelena u Buhovu. Ovom odlukom pristupa se izradi Plana parcelacije za izgradnju tvornice pelena u Buhovu, na dijelu zemljišta označenog kao k. č. 520/1 k. o. Buhovo. Ivan Sabljić uputio je zahtjev za parcelaciju navedenog zemljišta u svrhu kupnje istog radi izgradnje farme koza, te je ista odobrena od strane Općinskog vijeća 7. ožujka 2014. U međuvremenu gospodarsko društvo 'Viktoria' d. o. o. zastupano po Ivanu Sabljiću zatražilo je izmjenu plana parcelacije tako da se umjesto izgradnje farme koza s pratećim objektima izradi tvornica pelena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije