Javna licitacija imovine srbačkog preduzeća "11. novembar" u septembru

24.07.2014. 07:55 / Izvor: SRNA
Javna licitacija imovine srbačkog preduzeća '11. novembar' u septembru

Imovina nekadašnjeg veoma uspješnog Građevinsko-industrijskog preduzeća "11. novembar" u stečaju biće ponuđena na prodaju putem javne licitacije, koja će biti održana 19. septembra u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Imovina nekadašnjeg veoma uspješnog Građevinsko-industrijskog preduzeća "11. novembar" u stečaju biće ponuđena na prodaju putem javne licitacije, koja će biti održana 19. septembra u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci.  

Na osnovu zaključka stečajne upravnice Zore Bulatović-Kremenović, u štampi je danas objavljen oglas o javnoj licitaciji za prodaju imovine GIP "11. novembar" Srbac 23. i 24. put.

Riječ je uglavnom o prodaji zemljišta pored Vrbasa gdje su nekada bile šljunkare ovog preduzeća na lokacijama u Bajincima, Starom Martincu, Razboju i Srpcu, a početne cijene iznose od 475 do 28.500 maraka, zavisno od veličine parcela.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srbac Zoran Đurić, koji je i član Odbora povjerilaca, rekao je Srni da broj licitacija od 2010. godine do danas najbolje govori koliko je imovina ovog preduzeća obezvrijeđena.

"Do sada je prodato oko 90 odsto imovine po cijeni nižoj od 50 odsto vrijednosti. Radnici su po opštem isplatnom redu dobili tek oko 12 odsto potraživanja i pitanje je da li će i kada dobiti još novca, jer je ova firma bila veliki dužnik Poreske uprave, Fonda zdravstva i drugih republičkih institucija", rekao je Đurić.

On je naveo da je ova firma nekada bila ponos Srpca, u kojem je izgradila skoro sve stambene zgrade sa oko 400 stanova, veliki broj javnih ustanova i privrednih objekata, a posao su uspješno izvodili i u drugim većim gradovima kao što je Banjaluka, Split, Moskva i drugi.

"Građevinske poslove u Srpcu danas uglavnom izvode firme sa strane iako Srbac ima stručne radne snage za organizovanje snažnije građevinske operative", rekao je Đurić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije