U Gradačcu počinje uređenje parka i aleje kestenova

24.04.2014. 08:20 / Izvor: eKapija.ba
U Gradačcu počinje uređenje parka i aleje kestenova

Načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić potpisao je ugovore sa kompanijom Balegem doo za izvođenje radova po projektima uređenje parka Stara Banja i nastavka faze II uređenja aleje kestenova u Gradačcu.

Načelnik Općine  Gradačac Edis Dervišagić potpisao je ugovore sa najprihvatljivijim ponuđačem, kompanijom Balegem doo, za izvođenje radova po projektima uređenje parka Stara Banja i nastavka faze II uređenja aleje kestenova u Gradačcu.

Ovim će se istorijske vrijednosti po kojima je Gradačac prepoznatljiv kao i turistički potencijali sačuvati za sadašnje i buduće generacije.

U ovoj fazi uređenja lokaliteta uložit će se preko 170.000,oo KM, a rok završetka radova je 45 dana, od dana uvođenja izvođača.

U organima općine u toku je priprema za realizaciju i niza drugih projekata kao što su: rekonstrukcija ulice Hazna; izgradnja puta Međiđa Gornja - Međiđa Srednja; kružni tok na autobuskoj stanici; sanacija klizišta; ljetno održavanje cesta; i sl. pored značajnih objekata vodosnabdijevanja kolektora, sanacije deponije i drugih, ističu iz Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije