Usvojena rezolucija o izgradnji nove bolnice u I. Sarajevu

27.03.2015. 09:01 / Izvor: eKapija.ba
Usvojena rezolucija o izgradnji nove bolnice u I. Sarajevu

Cilj ove rezolucije je da objedini sve političke i stručne kapacitete grada, uključujući i opštine u sastavu grada, na pripremi i podršci realizacije ovog projekta.

Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je jučer rezoluciju o izgradnji nove bolnice, kojom se ponovo traži od Vlade Republike Srpske da sredstva namijenjena za izgradnju zgrade za smještaj predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH preusmjeri za izgradnju ove zdravstvene ustanove ili da nađe potrebna sredstva.

Za rezoluciju su glasala 22 odbornika, dok su uzdržana bila četiri odbornika SNSD-a.

Cilj ove rezolucije je, kako se navodi, da objedini sve političke i stručne kapacitete grada, uključujući i opštine u sastavu grada, na pripremi i podršci realizacije ovog projekta.

Skupština grada smatra da je to najprioritetniji zadatak, koji se ne može i ne smije dalje odlagati, da bi bilo spriječeno iseljavanje stanovništva sa ovih prostora.

Ovom rezolucijom obavezuju se članovi republičkih institucija, Savjeta ministara BiH sa područja grada da iskoriste svoj uticaj, nadležnosti i ovlaštenja radi obezbjeđenja donošenja neophodnih odluka i radnji za potrebe blagovremene pripreme i realizacije projekta izgradnje nove bolnice.

Skupština grada Istočno Sarajevo ovom rezolucijom obavještava međunarodnu javnosti i međunarodne finansijske institucije da postoji opšti politički konsenzus Sarajevsko-romanijske regije i naroda o potrebi izgradnje nove bolnice.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija rekao je u pauzi skupštinskog zasjedanja da ova rezolucija govori o težini problema sa kojim se suočava grad.

"Grad Istočno Sarajevo ima najlošije uslove kada je riječ o tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti", rekao je Samardžija i dodao da niko nije protiv izgradnje zgrade za smještaj srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, ali da je bolnica priorite svih prioriteta.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Todorović kaže da će izgradnjom centra za smještaj institucija Republike Srpske i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH biti postignute znatne uštede.

Todorović je naglasio da će u što skorije vrijeme biti izgrađena nova bolnica Istočno Sarajevo u Kasindolu ili nekoj drugoj lokaciji.

Odbornik SDS-a Nebojša Popić rekao da se ova stranka neće odustati od ovog projekta i da će od republičkih institucija na sve načine biti traženo da se dođe do optimalnih rješenja.

Popić je istakao da će ovo biti tačka dnevnog reda na svakoj narednoj sjednici Skupštini grada.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije