Za rekonstrukciju Trebevičke žičare donacija od 3,8 mil. švicarskih franaka

23.10.2014. 13:57 / Izvor: eKapija.ba
Za rekonstrukciju Trebevičke žičare donacija od 3,8 mil. švicarskih franaka

Donirana finansijska sredstva bila bi isključivo namijenjena za nabavku novih elektromehaničkih instalacija koje se između ostalog sastoje od pogonskog postrojenja

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, danas je u prostorijama Gradske Uprave Grada Sarajeva, potpisao Memorandum o sporazumijevanju za davanje novčane donacije i podrške u Projektu Revitalizacija Trebevićke žičare između Grada Sarajeva i Edmonda Offermanna, inicijatora donacije žičare.

Ovim Memorandumom se usaglašava način podrške Projektu putem donatorskih sredstava u svrhu nabavke nove elektromehaničke instalacije, kao i daljnji koraci u pravcu dovođenja Projekta krajnjoj namjeri, a to je puštanje u funkciju revitalizirane Trebevićke žičare. Kao prilog tome, Offerman, putem King Baudouin Foundation iz SAD-a, izražava spremnost donirati finansijska sredstva u iznosu 3,8 miliona švicarskih franaka.

Donirana finansijska sredstva bila bi isključivo namijenjena za nabavku novih elektromehaničkih instalacija koje se između ostalog sastoje od pogonskog postrojenja (pokretačka jedinica i prateća oprema sa motorom i motorom za vanredne situacije), zateznog sistema, potrebnog postrojenja za garažiranje kabina, elektromehaničkih dijelova (kontrolnih tabli i ormara, električne opreme), potrebne prateće sigurnosne opreme i ostale opreme potrebne za instalaciju.

Prilikom ugradnje opreme koristit će se isključivo uobičajene evropske norme i odgovarajući standardi kao i evropske preporuke za rekonstrukciju žičara.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije