Traži se rješenje za izgradnju vodovoda za naselja u Nahorevu

23.04.2015. 10:42 / Izvor: eKapija.ba
Traži se rješenje za izgradnju vodovoda za naselja u Nahorevu

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević je kazao da su pokušali dogovoriti s posjednikom zemlje, na kojoj je izvorište, da se otkupi. Drugo rješenje je da se ovo zemljište putem eksproprijacije izuzme, navodi on.

Predstavnici općina Centar i Stari Grad i Instituta za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu, kao projektanta, obišli su danas lokaciju na kojoj je smješteno izvorište Klanice, općina Stari Grad, i planirana trasa vodovodne mreže.

Cilj obilaska je bio iznalaženje što bržeg i efikasnijeg rješavanja problema imovinsko-pravne prirode u vezi s izgradnjom vodovoda za naselja u Nahorevu.

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević je kazao da su pokušali dogovoriti s posjednikom zemlje, na kojoj je izvorište, da se otkupi.

"Drugo rješenje je da se ovo zemljište putem eksproprijacije izuzme, što nam omogućava zakon odnosno odluka Vlade Kantona Sarajevo da proglasi ovaj projekt od javnog interesa. Sada je na posjednicima zemljišta da se opredijele za jednu od ove dvije opcije", naglasio je Kovačević, saopćeno je iz Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije