U Sanskom Mostu kreću projekti vrijedni 400.000 KM

04.04.2014. 08:43 / Izvor: eKapija.ba
U Sanskom Mostu kreću projekti vrijedni 400.000 KM

Načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, potpisao je u Sarajevu nekoliko vrijednih ugovora vezanih za realizaciju infrastrukturnih projekata u sanskoj općini u narednom periodu.

Načelnik Općine Sanski Most, Mustafa Avdagić, potpisao je u Sarajevu nekoliko vrijednih ugovora vezanih za realizaciju infrastrukturnih projekata u sanskoj općini u narednom periodu.

Načelnik Avdagić je u Ministarstvu za raseljene i izbjegle osobe FBiH potpisao ugovor o rekonstrukciji lokalnog puta Brdo-Drozgača na području Mjesne zajednice Kijevo vrijedan četrdeset hiljada maraka te ugovor o dovršetku radova izgradnje tribina na stadionu NK "Podgrmeč" u iznosu od četrdeset hiljada maraka.

Planirano je da realizacija ovih projekata započne u vrlo skorom vremenskom periodu, a svečano otvorenje izgrađenih tribina planirano je za mjesec juli. Također, načelnik Avdagić je jučer boravio u Fondu za zaštitu okoliša FBiH gdje je s direktorom tog fonda, Safetom Harbinjom dogovorio projekte nastavka izgradnje kanalizacione mreže u naselju Mahala i Prvomajska ulica, dok je u Agenciji za vodno područje rijeke Save dogovoren nastavak projekta regulacije toka Sane na području sela Tomina.

Također, tokom boravka u Sarajevu načelnik Avdagić je dogovorio i projekat asfaltiranja ulice "10. Oktobar" koji će biti finansiran iz sredstava GSM licence. Ukupna vrijednost svih ovih projekata iznosi oko četiri stotine hiljada maraka, istakao je načelnik Avdagić, dodavši da će njihova realizacija uslijediti tokom ove kalendarske godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije