Završeni još jedan infrastrukturni projekat u Sanskom Mostu

23.04.2015. 17:22 / Izvor: eKapija.ba
Završeni još jedan infrastrukturni projekat u Sanskom Mostu

Sredstva za potrebe saniranja puta obezbijeđena su iz GSM licence i iznose 31 000 KM. Za sve radove vezane za asfaltiranje ove dionice puta bila je zadužena firma Divel.

Općina Sanski Most uspješno je realizirala još jedan infrastrukturni projekat.U mjesnoj zajednici Trnova danas su završeni radovi na saniranju lokalnog puta koji prolazi kroz ovo mjesto. Ovi radovi podrazumijevali su kompletno presvalačenje lokalnog puta novim slojem sasfalata u dužini od 500 metara.

Sredstva za potrebe saniranja puta obezbijeđena su iz GSM licence i iznose 31 000 konvertibilnih maraka. Za sve radove vezane za asfaltiranje ove dionice puta bila je zadužena firma Divel.

Načelnik općine Sanski Most Mustafa Avdagić je izrazio zadovoljstvo kvalitetom urađenih radova, te za naredni period najavio asfaltiranje i preostalih saobraćajnica na području sanske općine. Inače, lokalni put koji prolazi kroz Trnovu u proteklom periodu, zbog dotrajalosti bio je u veom lošem stanju, što je mještanima ovog naselja pričinjavalo velike poteškoće u svakodnevnim aktivnostima.

Isto tako, veliku štetu na ovoj dionici pričinile su i prošlogodišnje majske poplave, koje su doprinijele dodatnom propadanju puta. Nakon završenih radova, u ovoj mjesnoj zajednici riješen je dugogodišnji infrastrukturni problem, a mještani su dobili na korištenje novu i uređenu saobraćajnicu

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije