Budžet Općine Novi Grad veći za tri miliona KM

01.10.2014. 08:07 / Izvor: eKapija.ba
Budžet Općine Novi Grad veći za tri miliona KM

Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo je na jučerašnjoj sjednici rebalans budžeta Općine Novi Grad za ovu godinu, koji je veći za oko tri miliona maraka u odnosu na planirani budžet Općine za ovu godinu.

Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo je na jučerašnjoj sjednici rebalans budžeta Općine Novi Grad za ovu godinu, koji je veći za oko tri miliona maraka u odnosu na planirani budžet Općine za ovu godinu, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Ukupna raspoloživa sredstva u budžetu Općine Novi Grad Sarajevo za 2014. godinu iznose 29.727.000 maraka.

Kako je pojasnio Emir Dedović, pomoćnik načelnika za finansije, privredu i inspekcijske poslove Općine Novi Grad, Općina će u ovoj godini raspolagati s ukupnim sredstvima koja su veća za 11 posto nego što je prvobitno bilo planirano budžetom za 2014. godinu.

"Sredstva su rebalansom usmjerena na projekte izgradnje fiskulturne sale u OŠ 'Behaudin Selmanović' u Briješću i sportske dvorane 'Srce' u Buča Potoku, koji će biti završeni ove godine, kao i izgradnju škole na Aneksu i dogradnju škole 'Dobroševići'. Također, sredstva su usmjerena u dovršetak rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Adema Buče, najvećeg infrastrukturnog projekta koji se realizira na području općine Novi Grad, a koji se završava u ovoj godini, nekategorisane ceste, rasvjetu, dječija igrališta, parkovske površine i sve ono što je u budžetu za 2014. godinu bilo prioritet nastavljeno je i sa rebalanskom budžeta", rekao je Dedović.

Kako je istaknuto, predloženi nivo budžetskih raspoloživih sredstava u potpunosti obezbjeđuje stabilno funkcionisanje Općine i izmirenje svih zakonskih obaveza, kao i planiranih kapitalnih izdataka u 2014. godini, navodi se u saopćenju općinske Pres službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital