Centrotrans Eurolines uspješno poslovao u prvoj polovini 2014. godine

25.07.2014. 14:43 / Izvor: eKapija.ba
Centrotrans Eurolines uspješno poslovao u prvoj polovini 2014. godine

U cilju ostvarenja pozitivnih poslovnih rezultata, menadžment kompanije, poduzeo je niz mjera od kojih posebno ističemo ostvarenu uštedu ukupnih troškova poslovanja, te smanjenja cijene prijevoza.

Kompanija Centrotrans Eurolines, u prvih šest mjeseci ove godine, uspješno je poslovala i ostvarila rast u svim segmentima poslovanje. Na osnovu sumiranih rezultata evidentno je da je, upoređujući iste sa rezultatima iz 2013 godine, došlo do povećanja:

  • Ukupnog prihoda za  11% (ostvaren preko 14,5 miliona KM)
  • Pređenih kilometri za 8% (7,4 miliona kilometara)
  • Broja prevezenih putnika za 19% (3,6 miliona putnika)
  • Broja zaposlenih za 11% (uposleno 511 radnika)
  • ostvarene dobiti za 45%

U cilju ostvarenja pozitivnih poslovnih rezultata, menadžment kompanije, poduzeo je niz mjera od kojih posebno ističu ostvarenu uštedu ukupnih troškova poslovanja, te u ovo vrijeme, kada svi povećavaju cijene, smanjenja cijene prijevoza, prosječno za 9%, a na nekim relacijama i do 50%.

"Ono što posebno želimo naglasiti jeste činjenica da je u cijelosti, kroz kupovinu deset novih autobusa, realiziran plan investicija u iznosu od skoro tri miliona KM. Ovim zanavljanjem voznog parka, a u cilju zadovoljenja potreba putnika, obezbjedili smo kvalitetniju usluga prijevoza.  Ostvareni rezultati su podstrek svim uposlenicima da i u drugom polugodištu nastavimo provoditi planirane aktivnosti i mjere te na kraju godine postignemo još bolje rezultate", saopćeno je iz Centrotransa.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital