EMEA Finance: UniCredit Bank najbolja banka u Bosni i Hercegovini

28.04.2015. 11:42 / Izvor: eKapija.ba
EMEA Finance: UniCredit Bank najbolja banka u Bosni i Hercegovini

UniCredit Bank je proglašena za najbolju banku u Bosni i Hercegovini od strane renomiranog svjetskog finansijskog časopisa EMEA Finance.

UniCredit Bank je proglašena za najbolju banku u Bosni i Hercegovini od strane renomiranog svjetskog finansijskog časopisa EMEA Finance. Europske bankarske nagrade ovog magazina se dodjeljuju najboljim poslovnim i investicijskim bankama diljem Europe, a prilikom izbora uzimaju se u obzir različiti faktori poslovanja, kao što su tržišno učešće, rast kada su u pitanju različite vrste proizvoda, profitabilnost i korporativna strategija.

"Izuzetno smo ponosni što je jedan od vodećih svjetskih poslovnih časopisa, EMEA Finance prepoznao izuzetan poslovni uspjeh koji smo ostvarili u protekloj godini ostvarivši lidersku poziciju u bankarskom sektoru Bosne i Hercegovine, kao vodeća banka u ukupnoj aktivi, dobiti, plasiranim kreditima i prikupljenim depozitim uz povećanje tržišnih udjela u dijelu poslovanja s fizičkim osobama i u segmentu pravnih osoba. Ova nagrada pripada svim zaposlenicima UniCredit Bank koji su svojim zalaganjem doprinijeli da ostvarimo ovakve rezultate i potvrdimo svoju snagu, stabilnost i kvalitetu rada", izjavio je ovim povodom gospodin Ivan Vlaho, direktor UniCredit Bank.

EMEA Finance je u okviru europskih bankarskih nagrada za 2014. godinu dodijelio UniCreditu nagrade u ukupno 11 kategorija. Grupa UniCredit je za svoja postignuća u prošloj godini proglašena za najbolju banku u Centralnoj i istočnoj Europi i Savezu nezavisnih država (CIE i CIS). Pored UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini, titulu najboljih banaka ponijele su i članice UniCredita u Bugarskoj, Hrvatskoj i Italiji. Za najbolje strane banke proglašene su članice Grupe UniCredit u Srbiji, Mađarskoj i Sloveniji. Bank Pekao je proglašena za najinovativniju banku u Poljskoj, a UniCredit banke u Češkoj i Slovačkoj su imenovane za najbolje investicijske banke. 

"Doprinos divizije UniCredita za Centralnu i istočnu Europu (CIE) prošlogodišnjoj dobiti Grupe, dodatno je istaknuo efikasnost sa kojom se upravlja operacijama diljem mreže, a što svakako potvrđuju nagrade koje su dodijeljene članicama Grupe u različitim zemljama", rekao je Tim Burke, urednik časopisa EMEA Finance.

"Naša geografska rasprostranjenost i poslovni model su se pokazali otpornim i u vremenu geopolitičkih tenzija i nepovoljnih deviznih kurseva koji utječu na regiju CIE. Dok drugi smanjuju izloženost svog poslovanja, mi konstantno radimo na usavršavanju uslužnih modela i investiramo u nove tehnologije. Akvizija 900.000 novih klijenata i povećanje tržišnog učešća u većini zemalja regije CIE potvrđuju da smo na pravom putu. Ponosan sam što je EMEA Finance  odala priznanje za naše usluge u dosta zemalja, zbog čega se osobno zahvaljujem svim zaposlenicima Grupe UniCredit", izjavio je Carlo Vivaldi, direktor divizije UniCredita za Centralnu i istočnu Europu (CIE).

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital