Global Finance: Sberbank Online najbolja retail internet banka u Rusiji

25.07.2014. 14:55 / Izvor: eKapija.ba
Global Finance: Sberbank Online najbolja retail internet banka u Rusiji

Sberbank Online je proglašena najboljom retail internet bankom u Rusiji u 2014. godini nakon što su objavljeni rezultati istraživanja koje je proveo Global Finance magazin.

Sberbank Online je proglašena najboljom retail internet bankom u Rusiji u 2014. godini nakon što su objavljeni rezultati istraživanja koje je proveo Global Finance magazin. Dodatno, Sberbank je bila u top 3 u sljedećim kategorijama u Centralnoj i Istočnoj Evropi: "Najbolji u mobilnom bankarstvu", "Najbolji u SMS bankarstvu" i "Najbolja aplikacija za mobilno bankarstvo”.

Alexander Torbakhov, zamjenik  Predsjedavajućeg Izvršnog Odbora Sberbank Rusije, je izjavio: "Sberbank je nastojala da postane najbolja i online i mobilnom bankarstvu. Nagrada Global Finance-a je prizanje za naša postignuća u razvoju digitalnih usluga. Namjeravamo da kontinuirano radimo na poboljšanju ovih usluga – ne samo da odgovaramo na potrebe naših klijenata, već da ih predvidimo.“

Sberbank Online omogućava klijentu da upravlja svojim računima i karticama, vrše transakcije putem interneta, te plaćaju račune za mobilnu komunikaciju bez provizije. Korisnici imaju priliku da se registruju na sistem i naprave korisničko ime i lozinku. Provizije za plaćanje putem Sberbank Online sistema su smanjene, dok su kamatne stope za depozitne račune otvorene preko interneta povećane. Moguće je i platiti režije, internet te poreze (pokriveno je preko 60 hiljada provajdera usluga). Broj klijenata Sberbank koji aktivno koriste Sberbank Online sistem je veći od 12 miliona.

Povrh toga, Sberbank Online mobilna aplikacija je dostupna na vodećim mobilnim platformama: iOS, Android i Windows Phone. Broj mobilnih korisnika premašuje 2 miliona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital