Raiffeisen banka objavljuje audio brošure o svojim proizvodima i uslugama

29.07.2014. 10:13 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka objavljuje audio brošure o svojim proizvodima i uslugama

Raiffeisen banka je, u saradnji s Društvom za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom, Orion d.o.o, realizovala projekat u okviru kojeg su kreirane brošure u audio obliku, snimljene na CD-ove.

Raiffeisen banka je, u saradnji s Društvom za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom, Orion d.o.o, realizovala projekat u okviru kojeg su kreirane brošure u audio obliku, snimljene na CD-ove. Ove brošure sadrže informacije o proizvodima i uslugama Banke i namijenjene su slijepim i slabovidnim osobama.

"Kompletna Raiffeisen grupacija, poslujući u skladu sa strategijom održivosti, nastoji da svoj poslovni uspjeh kombinuje sa društvenom odgovornošću. Pri tome težimo ka otvorenom i konstruktivnom odnosu sa našim interesnim grupama i zajednicom u kojoj poslujemo, stvarajući izuzetno važne, održive, dodatne vrijednosti. Stoga mi je zadovoljstvo istaći da smo realizovali još jednu aktivnost u domenu društveno odgovornog poslovanja", izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke i dodao "Projekat kreiranja audio broušura nam je veoma važan budući da ciljnoj grupi korisnika omogućava lakši pristup informacijama, a njihovo poslovanje sa Bankom čini ugodnijim".

"Raiffeisen banka je prepoznala potrebu i na ovaj način omogućila slijepim i slabovidnim osobama, kao populaciji koja je inače marginalizirana, jednostavniji pristup informacijama u vidu materijala prilagođenog formata", izjavio je Amir Mujezin, osnivač Orion d.o.o. Sarajevo, Društva za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom.

Na svakom CD-u i njegovom omotu je Brajevim pismom ispisan naziv brošure. Brošure u audio obliku su korisnicima dostupne u određenim poslovnicama Raiffeisen banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital