Širbegović - Povećanje prihoda za 40 posto

05.05.2015. 10:58 / Izvor: eKapija.ba
Širbegović - Povećanje prihoda za 40 posto

Širbegović je u prvom kvartalu 2015. ostvario povećanje prihoda za više od 40 % u odnosu na isti period prošle godine.

Širbegović je u prvom kvartalu 2015. ostvario povećanje prihoda za više od 40 % u odnosu na isti period prošle godine.

"Unatoč izazovnim privrednim uslovima u regiji i šire, u prvom kvartalu 2015. godine ostvarili smo značajan rast prihoda od prodaje te poboljšanje u gotovo svim pokazateljima poslovanja", kažu u Širbegoviću.

Povećanje efikasnosti organizacije, ispunjavanje EU normi, unaprijeđenje kvaliteta usluge i povećanje prihoda obilježilo je protekli period u kompaniji Širbegović. Kompanija je potpisala nekoliko veoma značajnih ugovora za vodeće brendove u regiji, a za većinu njih Širbegović je izgradio veći broj objekata, na što su  posebno ponosni.

Rast prihoda je pokazatelj da su se aktivnosti kompanije Širbegović u otkrivanju novih kanala prodaje i širenja tržišta isplatili. U nastavku 2015. godine fokus će biti na daljnjem rastu i širenju tržišta u EU.

"Poslovni rezultati u prvom kvartalu ove godine ulijevaju optimizam i potvrđuju ispravnu orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište. Dokazali smo svoje sposobnosti i zadržali poziciju jedne od vodećih regionalnih kompanija kada su u pitanju betonske konstrukcije. Opravdali smo povjerenje stalnih kupaca, pridobili nove i ušli na nova tržišta. Pored toga, i dalje ćemo nastojati stvarati što poticajnije uslove rada u cilju postizanja što bolje radne atmosfere, dobrih odnosa među zaposlenicima, te njihovog zadovoljstva na radnom mjestu. Zadovoljni zaposlenici su najjača karika uspješnog tima, koji se ne boji nijednog poslovnog izazova", zaključuju u Širbegoviću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital