Vedran Hadžiahmetović imenovan za direktora Union banke

06.03.2015. 10:37 / Izvor: eKapija.ba
Vedran Hadžiahmetović imenovan za direktora Union banke

Vlada Federacije BiH dala je saglasnost Nadzornom odboru Union banke d.d. Sarajevo na Odluku od 19.2.2015. godine o imenovanju Vedrana Hadžiahmetovića za direktora ove banke, na period od četiri godine.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je saglasnost Nadzornom odboru Union banke d.d. Sarajevo na Odluku od 19.2.2015. godine o imenovanju Vedrana Hadžiahmetovića za direktora ove banke, na period od četiri godine.

Izmjenom postojećeg Rješenja, za članove delegacije Bosne i Hercegovine u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Evrope iz Federacije BiH u Dom regiona imenovani su potpredsjednici Federacije FBiH Milan Dunović i Melika Mahmutbegović, kao i predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

Vlada Federacije BiH dala je prethodne saglasnosti za razrješenje Željka Kordića dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva “UNIS Tools“ d.o.o. Sarajevo, zbog podnesene ostavke, te za privremeno imenovanje Eldare Šoše i Elbise Zagorčić za članove Nadzornog odbora, na period do najviše tri mjeseca.

Prethodnu saglasnost je Federalna vlada dala i na prijedlog za privremeno imenovanje Alije Zuke i Ediba Durakovića za privremene članove Nadzornog odbora privrednog društva „Pretisa“ d.d. Vogošća, na period do najviše tri mjeseca. Data je i saglasnost za razrješenje Nermina Džindića, vršioca dužnosti „Pretisa“, na lični zahtjev, te za za imenovanje Ramiza Macića za vršioca dužnosti direktora na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja postupka izbora direktora društva na osnovu javnog konkursa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital