41. Sajam šljive u Gradačcu od 27. do 30 avgusta

23.07.2014. 15:03 / Izvor: eKapija.ba
41. Sajam šljive u Gradačcu od 27. do 30 avgusta

U Gradačcu će se od 27. do 30 avgusta 2014. godine održati 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu.

U Gradačcu će se od 27. do 30 avgusta 2014. godine održati 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu.

Organizatori iz Gradačakog sajma očekuju da će najstarija sajamska manifestacija u BiH biti na nivou prošlogodišnje, sa izlagačima iz BiH i inostranastva.

U četiri dana sajma, posjetioci će moćli vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Kako ističu u menadžmentu Gradačačkog sajma, sve pripreme za održavanje ove prestižne specijalizovane sajamske manifestacije teku prema utvrđenom planu.

"Ovo je izuzetno teška godina za poljoprivredne proizvođače izazvana prirodnim nepogodama. Teško je vrijeme i za privređivanje pa se mnoge firme ne odlučuju za ovu vrstu promocije, ali ovaj Sajam je za brojne izlagače i dalje privlačan. Ove godine će biti održano niz okruglih stolova i Stručno-naučno savjetovanje 'agroTECH', kao i razgovori o stanju poljoprivrede i prehrambene industrije. S ciljem promocije poljoprivredne poroizvodnje ali i plasmana novih proizvoda organizovat ćemo posjetu Plantaži „Krušik“ nedaleko od Gradačca, koja je uređena po najsavremenijim svjetskim standardima sa podrumom i drugim sadržajima. Ona je na tržištu prisutna sa 11 vrsta kvalitetnih rakija robne marke 'MONOGRAM'. Takođe, u planu je poseta fabrici za preradu voća i povrća 'Vegafruit' u Gradačcu. Program 41. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive bit će utvrđen do kraja mjeseca jula", rekao je direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić.

I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitet Sajma šljive, a rok za dostavu proizvoda za ocjenjivanje je 18 avgust.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave