Do 30. novembra obilježavanje Evropske sedmice za smanjenje otpada u KS

23.11.2014. 14:47 / Izvor: eKapija.ba
Do 30. novembra obilježavanje Evropske sedmice za smanjenje otpada u KS

U okviru Evropske sedmice za smanjenje otpada (EWWR) od 22. do 30. novembra u Kantonu Sarajevo će se realizirati niz aktivnosti. Ovaj projekt već pet godina podržava Evropska komisija s ciljem jačanja svijesti o potrebi smanjenja otpada.

U okviru Evropske sedmice za smanjenje otpada (EWWR) od 22. do 30. novembra u Kantonu Sarajevo će se realizirati niz aktivnosti. Ovaj projekt već pet godina podržava Evropska komisija s ciljem jačanja svijesti o potrebi smanjenja otpada u evropskim državama, te promocije različitih aktivnosti usmjerenih na smanjenje otpada širom Evrope, kako bi se postigla trajna promjena svijesti stanovništva.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS je službeni partner Evropske sedmice za smanjenje otpada posljednje četiri godine, čime se i Bosna i Hercegovina priključila mreži evropskih zemalja koje tradicionalno provode različite aktivnosti radi smanjenja otpada.

Za razliku od prošle godine kada je u fokusu bila prevencija stvaranja ambalažnog otpada od hrane, ovogodišnja tema EWWR-a je prevencija nastanka otpada od hrane i mogućnosti iskorištavanja ostataka od hrane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave