Gradovi i regije – generatori razvoja, međunarodni sajam ZV-a

29.07.2014. 12:07 / Izvor: eKapija.ba
Gradovi i regije – generatori razvoja, međunarodni sajam ZV-a

U okviru Sajma održat će se i nekoliko tematskih konferencija, a prva među njima predviđena za 17. rujna i to o investicijskim mogućnostima i potencijalima gospodarskoga razvoja.

U organizaciji Zagrebačkog velesajma u Zagrebu se od 17. do 20. rujna održava  međunarodni sajam investicija, industrije i usluga „Gradovi i regije – generatori razvoja“ (Cities&Regions – drivers of development) kojem je cilj umrežavanje poslovne izvrsnosti, tržišna razmjena konkurentnih proizvoda i usluga te investicijska proaktivnost. Sajam se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. Ive Josipovića  i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a pokrenut je temeljem dobrih praksi o gradovima i regijama kao nositeljima pozitivnih gospodarskih promjena sa značajnom ulogom u razvoju ukupnih nacionalnih ekonomija, posebice u dijelu unapređenja poslovnih aktivnosti u zemlji i okruženju i izravnog utjecaja na jačanje ukupnih izvoznih resursa, investicijske aktivnosti i povećanja zaposlenosti.

U fokusu sajamskih i poslovnih komunikacija su razvojni investicijski programi, izvozni potencijal proizvodnih, turističkih, kulturnih, uslužnih i ostalih poslovnih subjekata, povezivanje domaćih i stranih tvrtki i institucija na tržištu konkurentnih proizvoda, usluga i investicijskih potencijala. Sukladno tome višestruka je i korist za sudionike: okupljanje donositelja odluka na gradskoj, regionalnoj i europskoj razini; umrežavanje poduzetnika, developera, investitora, javnih i državnih institucija i predstavnika EK-a transfer znanja i iskustava investicijske i komunalne prakse; nacionalni i internacionalni benchmarking; konferencije o up date instrumentima i programima EU-a; interaktivne B2B radionice za male i srednje poduzetnike; promocija gradskih i regionalnih investicijskih, izvoznih i konkurentnih potencijala.

U okviru Sajma održat će se i nekoliko tematskih konferencija, a prva među njima predviđena za 17. rujna i to o investicijskim mogućnostima i potencijalima gospodarskoga razvoja, uz predstavljanje strateških investicijskih projekata  na razini Hrvatske i hrvatskih gradova, ali i regije. Također, održat će se i konferencija Urban Agenda (18. rujna) te Energetska konferencija (19. rujna).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave