Sarajevo: 13. i 14. maja seminar ISO 9001 za internog auditora

26.04.2015. 10:04 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo: 13. i 14. maja seminar ISO 9001 za internog auditora

Cilj seminara je edukacija osoba koje rade ili se pripremaju za rad na uvođenju, primjeni ili ocjenjivanju sistema upravljanja kvalitetom, kao i osposobljavanje za provođenje internih audita u vlastitoj, ali i drugim organizacijama.

TÜV NORD, TÜV Croatia d.o.o. predstavništvo u Bosni i Hercegovini organiziraće seminar ISO 9001 za internog auditora 13 i 14. maja 2015.godine od 9.00 do 16.00 u hotelu Hollywood na Ilidži, saopćeno je iz TÜV NORD-a.

Cilj seminara je edukacija osoba koje rade ili se pripremaju za rad na uvođenju, primjeni ili ocjenjivanju sistema upravljanja kvalitetom, kao i osposobljavanje za provođenje internih audita u vlastitoj, ali i drugim organizacijama (dobavljači, kooperanti i sl.)

Predavač će biti Boris Rukavina iz TÜV NORD predstavništva u BiH.

Na seminaru predavači će vršiti prezentacije, a takođe predviđena je intenzivna diskusija i stalno aktivno učešće učesnika edukacije, te će biti navedeni primjeri iz prakse.

Svaki učesnik dobiće skriptu s pisanim materijalima obuhvaćenim predavanjima.

Svi polaznici seminara, nakon provjere znanja testom, na kraju seminara dobiće certifikat o osposobljenosti za internog auditora izdan od TÜV Croatia d.o.o. - TÜV NORD Group, koji je poznat i priznat od svih međunarodnih institucija i kao takav može poslužiti kao polazna osnova za daljnje usavršavanje na ovom području (obrazovanje za eksternog i lead-auditora, čime se otvara mogućnost rada za neku certifikacijsku ustanovu) i sl.

U programu seminara predviđene su sljedeće teme: Kvalitet i sistemi upravljanja kvalitetom - osnovni pojmovi, razvoj, razlozi i prednosti uvođenja standarda ISO 9001, standardi serije ISO 9000., elementi sistema kvaliteta po modelu ISO 9001:2008., problematika uvođenja i primjene sistema, certificiranje sistema upravljanja kvalitetom, svrha i tipovi audita, zahtjevi za auditora, postupci i slijed provedbe audita, te završna provjera znanja.

Ručak za sudionike seminara biće organiziran u restoranu hotela Hollywood.

 

 

 

PREUZMI DOKUMENT:
PRIJAVNICA_SEMINAR.docx

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave