Seminar za poduzetnice početnice: Osnovni izvori finansiranja malog biznisa

23.10.2014. 09:26 / Izvor: eKapija.ba
Seminar za poduzetnice početnice: Osnovni izvori finansiranja malog biznisa

Cilj seminara je da se učesnice upoznaju s mogućnostima pokretanja vlastitog biznisa putem dostupnih kreditnih sredstava na tržištu. Ovom prilikom bit će predstavljen i Nahlin Fond za poslovnu podršku.

Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla" u saradnji s Udruženjem za odgovorno upravljanje ličnim finansijama "U plusu" u srijedu, 5. novembra 2014. od 18.00 do 19.30 h organizira besplatan seminar za poduzetnice početnice pod nazivom “Osnovni izvori finansiranja malog biznisa”.

Cilj seminara je da se učesnice upoznaju s mogućnostima pokretanja vlastitog biznisa putem dostupnih kreditnih sredstava na tržištu. Uspješno pokretanje biznisa može biti prilika za samozapošljavanje ili ostvarivanje dodatnog prihoda licima koja nemaju početni kapital.

Na radionici ćemo proći kroz sljedeće teme:

  • Uloga banaka
  • Uloga mikrokreditnih organizacija
  • Vrste kredita
  • Kako odabrati odgovarajući kredit (za biznis)
  • Mogućnosti kreditiranja nezaposlenih lica
  • Ostali mogući izvori

Ovom prilikom bit će predstavljen i Nahlin Fond za poslovnu podršku.

Predavači:

Tarik Limo - diplomirani pravnik s višegodišnjim iskustvom u finansijskom sektoru. Bio je angažovan na poslovima pravnog reguliranja poslovanja finansijskih institucija sa zakonskim i podzakonskim propisima, sudske i vansudske naplate rizičnih kredita i zaštite prava korisnika finansijskih usluga.

Adnan Bahtić - MA prava, pravni savjetnik Udruženja „U plusu“, koji posjeduje iskustvo rada u finansijskom sektoru, kreiranju i analizi finansijskih proizvoda, naplati potraživanja, prilagođavanja propisa za zakonskim i podzakonskim izmjenama u radu finansijskih institucija, izradi planova otplate duga, sačinjavanja prijedloga za otplatu duga i sporazumno rješavanje sporova.

Prijave putem ONLINE FORMULARA do 3. novembra 2014. Broj mjesta je ograničen!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave