Tirana u oktobru domaćin 7. Balkan Energy Finance Forum-a

22.08.2014. 11:22 / Izvor: seebiz.net
Tirana u oktobru domaćin 7. Balkan Energy Finance Forum-a

Balkan Energy Finance Forum (BEFF 2014, Tirana, 15-16. oktobar 2014.) ponovo će na jednom mjestu okupiti ključne igrače iz oblasti energetske industrije. Učesnici, kako iz privatnog, tako i javnog sektora, raspravljat će o najbitnijim temama i problemima razvoja energetskog tržišta.

Nastavljajući uspjeh događaja iz 2013. godine koji je privukao više od 200 učesnika iz preko 25 zemalja, sedmi po redu godišnji Balkan Energy Finance Forum (BEFF 2014, Tirana, 15-16. oktobar 2014.) ponovo će na jednom mjestu okupiti ključne igrače iz oblasti energetske industrije. Učesnici, kako iz privatnog, tako i javnog sektora, raspravljat će o najbitnijim temama i problemima razvoja energetskog tržišta.

Sedmi BEFF će obuhvatiti sljedeće teme:

- SEE region: Izgled u budućnosti

- Razvoj tržišta gasa i nafte

- Elektroenergetska mreža, cijene, trgovanje

- Energetska efikasnost i obnovljiva energija

- “Ozelenjavanje” finansijskog sektora

Organizator konferencije preporučuje akterima uključenim u regionalni razvoj projekata obnovljive energije da prisustvuju radionici pod nazivom “Project Finance Workshop for Renewable Energy Projects” koju organizuje Green for Growth Fund jugoistočne Evrope 17. oktobra. Napominje se da je broj mjesta ograničen.

Za detaljnije informacije o događaju te u vezi učešća kao delegat, govornik ili sponzor, kontakt osoba je Ana Bankovic (ana.bankovic@eelevents.co.uk), telefon +44 (0) 207 275 8063.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave