Unski lađari 1. i 2. augusta, najvrednije nagrade za tradicionalnu utrku

18.04.2014. 11:35 / Izvor: eKapija.ba
Unski lađari 1. i 2. augusta, najvrednije nagrade za tradicionalnu utrku

U Kabinetu načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića održan je sastanak na kojem se govorilo o organizaciji ovogodišnjih Unskih lađara.

U Kabinetu načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića održan je sastanak na kojem se govorilo o organizaciji ovogodišnjih Unskih lađara. Načelno je dogovoreno da ova poznata bosanskokrupska tradicionalna manifestacija, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, bude održana 1. i 2. augusta, da se prvog dana upriliči kadetska i brzinska utrka, a da drugog dana bude održana tradicionalna utrka na kojoj će ustvari biti težište i za koju će biti obezbjeđene najvrednije nagrade.

Općina Bosanska Krupa ove godine će osigurati petnaest jednakih, prema propozicijama napravljenih unskih lađa i ustupiti ekipama koje budu željele učestvovati na Unskim lađarima. Iste će lađe čuvati samo za ovu priliku, odnosno za organizaciju narednih lađara.

Drugog dana lađara, nakon utrke tradicionalnim lađama, bit će upriličen i muzički koncert što je, kako kažu na današnjem sastanku, iznenađenje za sve učesnike i posjetioce.

O svim detaljima organizacije i učešća javnost će biti upoznata na vrijeme.

Organizator ovogodišnjih Unskih lađara je Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje i Sportski savez općine Bosanska Krupa, dok je pokrovitelj manifestacije Općina Bosanska Krupa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave