"Es-sthal" iz Jelaha želi saradnju sa firmama iz zemlje i inostranstva

26.09.2014. 10:06 / Izvor: eKapija.ba
'Es-sthal' iz Jelaha želi saradnju sa firmama iz zemlje i inostranstva
OTVORI GALERIJU

"Es sthal" bavi se proizvodnjom više vrsta i tipova ograda, kapija, nadstrešnica, pultova, montažnih stepeništa, rukohvata kao i inox elemenata za bazene. Proizvode radijatore od inoxa, više vrsta nosača i ukasnih kugli.

Jedna od uspješnih malih kompanija u BiH je i "Es-sthal" d.o.o. sa sjedištem u Jelahu. Kompaniju je 2006. godine osnovao Sabahudin Mehmedović. U razgovoru za eKapija.ba Mehmedović, inače diplomirani politolog kaže kako je prije osnivanja kompanije radio razne poslove u okviru javnih institucija, međutim spletom raznih okolnosti život mu je pokazao drugi put.

Nije se pokajao, danas "Es-sthal" je novo ime kvalitete u obradi plemenitih nehrđajućih čelika kao i uređenju enterijera i eksterijera.

"Proizvodimo više vrsta i tipova ograda, kapija, nadstrešnica, pultova, montažnih stepeništa, rukohvata kao i inox elemenata za bazene (prelivne kanalice, rukohvati, ljestve, stepenice...) Pored navedenog proizvodimo radijatore od inoxa, više vrsta nosača, razne baglame, ukrasne kugle od inoxa u više dimenzija, ražnjeve, roštilje, pojedinačne elemente za ograde, točkove za klizne kapije i dr.", kaže Mehmedović, pojašnjavajući kako kompanija u zavisnosti od vrste proizvoda, radi kombinacije inoxa sa drugim materijalima (staklo, kamen, drvo, polikarbonat, mediapan i dr.).

Također, proizvode razne vrste stolova i stolica od čelika (plastificirano ili cinkovano pa plastificirano) i inoxa te iste najčešće kombinuju sa drugim materijalima a sve prema želji i potrebi naručioca.

"Zainteresovani smo za saradnju sa drugim firmama u zemlji i inostranstvu, u kojoj smo vrlo fleksibilni, jer nudimo saradnju kroz proizvodnju određenih elemenata ili izradu gotovih proizvoda sa našim ili materijalom naručioca", kaže Mehmedović, pojašnjavajući kako za sve svoje proizvode obezbjeđuju montažu, daju garanciju, kako na kvalitet proizvoda i izrade, tako i na korišteni materijal.

"Važno je istaći kvalitetnu pripremu prije pristupanja proizvodno/montažnom procesu. Naime, ukoliko ne raspolažemo projektnom dokumentacijom, pristupa se izradi tehničkih skica za naručene pozicije (ograde, kapije, nadstrešnice, montažna stepeništa i sl.), što garantuje kvalitet i preciznost u realizaciji posla", ističe Mehmedović. 

Kao primjere dobre saradnje bilo da se radi o nabavci materijala ili izvođenju radova navodi firme :"FIT" d.o.o. , "Euro roal" i "Euro-metali" Doboj Jug, "Belif" d.o.o. Tešanj, "HIFA" d.o.o., "Mepromeks Tešanjka", "Saračević" d.o.o., "Koteks" Tešanj, "Burch University", Općina Tešanj, "Sur- Tec" iz Konjica, "Zupčanik" Šije, Raiffeisen bank, "Metal" d.o.o. Teslić, apoteka u Doboju koja po enterijeru spade u red najuređenijih u regionu, dijelom zahvaljujući i "Es-sthalu".

Kad je u pitanju izvoz, firma "Es-sthal"  ima poslovnu saradnju sa austrijskom kompanijom "Relax Naturlich Wohnen GmbH", za koju proizvodi metalne elemente za krevete.

"Puno smo oko sebe vezali ljudi. Posebno mi je zadovoljstvo sarađivati sa malim privredicima", ističe Mehmedović.

Kompanija danas zapošljava deset radnika i sa širenjem posla planira i dodatna zapošljavanja.

Kako su kreditna zaduženja nešto bez čega se ne može zamisliti biznis, vlasnik "Es-sthala" ponosno ističe kako nisu kreditno zaduženi i troškove pokrivaju onim što zarade.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti