Decembarski i januarski dug isplatiti do 31. marta

25.02.2015. 08:16 / Izvor: SRNA
Decembarski i januarski dug isplatiti do 31. marta

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Sarajevskog kantona Zlatko Petrović rekao je da se ukupan dug od 25.200.000 KM, svaki dan prilivom sredstava, smanjuje.

Vlada Kantona Sarajevo uputila je jučer "BH-gasu" zaključak sa vanredne sjednice po kojem se "Sarajevogas" zadužuje na izdavanje mjenica "BH-gasu" za preostali dug po fakturama za decembar 2014. i januar 2015. godine.

Prema prethodnom dogovoru između "BH-gasa", "Sarajevogasa", "Toplana-Sarajevo" i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo, dug za ova dva mjeseca biće izmiren "BH-gasu" do 31. marta.

"BH–gas" je saopštio da će, nakon što bude dostavljeno 10 mjenica "Sarajevogasa", normalizovati isporuku gasa.

Vlada Sarajevskog kantona na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjekljak zaključila da će do kraja februara izmiriti decembarsku fakturu obaveza "Sarajevogasa" prema "BH-gasu" za isporučeni gas i početi plaćanje fakture za januar.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Sarajevskog kantona Zlatko Petrović rekao je novinarima da se ukupan dug od 25.200.000 KM, svaki dan prilivom sredstava, smanjuje.

Petrović je pojasnio da će sarajevske "Toplane" dati mjenice "Sarajevogasu", "Sarajevogas" - "BH-gasu", a proceduru izdavanja mjenica verifikovati nadzorni odbori i skupštine tih preduzeća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti