Imenovane upravljačke strukture u 14 kantonalnih javnih preduzeća u KS

20.06.2013. 08:02 / Izvor: eKapija.ba
Imenovane upravljačke strukture u 14 kantonalnih javnih preduzeća u KS

Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su jučer imenovali nove upravljačke strukture u 14 kantonalnih javnih preduzeća na period od dvije godine.

Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su jučer imenovali nove upravljačke strukture u 14 kantonalnih javnih preduzeća na period od dvije godine. Radi se o preduzećima "Televizija Kantona Sarajevo", "Skenderija", "Gradski saobraćaj","ZOI'84" Olimpijski centar, "Poljoprivredno dobro Butmir", "Veterinarska stanica Sarajevo", "Sarajevo - šume", "Rad", "Tržnice-pijace", "Sarajevogas", "Vodovod i kanalizacija", "Park", "Pokop" i "Toplane-Sarajevo".

Tako će dužnost predsjednice Skupštine TVSA obavljati Amra Somun-Dolarević, a članice su Amira Lazović i Sunčica Šehić, predsjednica Skupštine "Poljoprivrednog dobra Butmir" je Suada Karić, a članovi su Esad Šećeragić i Lejla Smajić.

Predsjednik Skupštine preduzeća GRAS je Safet Baltić, a članovi su Džemal Aganović i Safet Gagula, dok je predsjednik Skupštine preduzeća "Sarajevo šume" Elmir Velić, a članovi su Aziz Fazlić i Sanela Alibegović.

Predsjednica Skupštine preduzeća "Skenderija" je Džemila Jusić, a članovi Vahid Alađuz i Hajrudin Šuman. Senada Tahirović je predsjednica Skupštine preduzeća "Veterinarska stanica", a članice su Milka Senić-Pita i Merima Vilić-Kurtović.

Predsjednik Skupštine "ZOI '84" je Midhat Hubijar, a članovi su Dragoljub Tomić i Ineska Huremović, dok će dužnost predsjednika preduzeća "Park" obavljati Naser Čopelj, a članovi su Nehru Ganić i Envera Kudić.

U Skupštini preduzeća "Pokop" predsjednik je Mirsad Mušinović, a članovi su Edita Kalač-Mizdrak i Dražen Raguž, predsjednik Skupštine preduzeća "Rad" je Halid Ganija, a članovi Najim Nalić i Sandra Začinović.

Predsjednica Skupštine preduzeća "Sarajevo-gas" je Elma Hasanović, a članovi su Adnan Džemidžić i Nada Dimitrijević, predsjednik Skupštine preduzeća "Toplane-Sarajevo" je Isak Krpić, a članice su Tea Kulenović i Begajeta Mustafić.

Dužnost predsjednika Skupštine preduzeća "Tržnice" obavljat će Mirza Čelik, a članovi su Nevenko Čengić i Fahrudin Tinjak, dok će dužnost predsjednika Skupštine preduzeća "Vodovod i kanalizacija" obavljati Enes Kasumagić, a članice su Jasmina Pezo i Nada Dimitrijević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti