Kanton Sarajevo će osigurati prostor za održavanje Diplomatskog bazara

12.05.2015. 07:51 / Izvor: eKapija.ba
Kanton Sarajevo će osigurati prostor za održavanje Diplomatskog bazara

Kanton Sarajevo će osigurati prostor za održavanje "Petog diplomatskog zimskog bazara", informisao je jučer premijer KS-a Elmedin Konaković britanskog, holandskog i švedskog ambasadora.

Kanton Sarajevo će osigurati prostor za održavanje "Petog diplomatskog zimskog bazara", informisao je jučer premijer KS-a Elmedin Konaković britanskog, holandskog i švedskog ambasadora Edwarda Fergusona, Jurriaana Kraaka i Fredrika Schillera, jer je u pitanju događaj humanitarnog karaktera, koji organizuje diplomatska zajednica u BiH.

"Prošle godine je zimski bazar održan u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji i pokazalo se kako je ovaj prostor idealan, zbog čega bismo željeli da nam, ukoliko možete isti besplatno obezbijedite i ove godine", kazao je Schiller te istakao kako su prošle godine uspjeli prikupiti 84.000 KM i donirati Franjevačkom studentskom međunarodnom centru, SOS Kinderdorfu - Kući za djecu s invaliditetom u Maglaju i Humanitarnoj organizaciji "Vara Barn - Naša djeca". 

Planirano je da se ove godine diplomatski zimski bazar održi 5. decembra, a ambasadori se nadaju da će i ovogodišnji, kao i prethodni biti dobro posjećen, jer im je namjera da i ove godine izgrade most humanosti između diplomata i posjetitelja. 

"Kanton Sarajevo će osigurati Skenderiju na način da finansijski participira u njenom iznajmljivanju", objasnio je premijer Konaković. 

Inače, diplomatski zimski bazar je tradicionalni događaj na kojem se predstavljaju sve zemlje koje u našoj zemlji imaju otvorena diplomatska predstavništva. 

I ove godine sav prihod ostvaren na njemu bit će usmjeren na pomoć onima kojima je najpotrebnija, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti