Kresanje troškova: Direktorica Vodovoda ostaje bez pet savjetnika!

05.03.2015. 10:40 / Izvor: Oslobođenje
Kresanje troškova: Direktorica Vodovoda ostaje bez pet savjetnika!

Svoje savjetnike nemaju direktori preduzeća Rad i Park, dok direktor Gradskog saobraćaja ima tri savjetnika, a oni u Toplanama i Sarajevogasu po dva.

Izmjenama Zakona o radnopravnom statusu poslanika u Skupštini i članova Vlade Kantona Sarajevo, te Zakona o platama i naknadama u organima vlasti KS-a koje je prije dva dana usvojila kantonalna Skupština, ukinute su savjetničke pozicije izabranih zvaničnika.

Toga nisu pošteđena ni javna preduzeća, tako da u budućnosti niko neće moći imati savjetnike, počevši od premijera, kao prvog čovjeka KS-a, pa do direktora ovih preduzeća. Ukidanjem ovih mjesta, prema riječima Mirsada Pindže, zastupnika Demokratske fronte i predlagača ovih izmjena, napravit će se višemilionske uštede.

"Kada je u pitanju Kanton Sarajevo, na savjetnika više niko neće imati pravo, ni premijer ni bilo koji direktor javnih komunalnih preduzeća", kazao je Pindžo.

Kako saznaje Oslobođenje, svoje savjetnike nemaju direktori preduzeća Rad i Park, dok direktor Gradskog saobraćaja ima tri savjetnika, a oni u Toplanama i Sarajevogasu po dva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti