Laktaši: Za poslovnu zonu "Aleksandrovac" 10.000 KM

12.01.2012. 12:18 / Izvor: eKapija.ba
Laktaši: Za poslovnu zonu 'Aleksandrovac' 10.000 KM

Zamjenica načelnika opštine Laktaši Brankica Radulović potpisala je ugovor o sufinansiranju izrade predinvesticione studije za poslovnu zonu "Aleksandrovac" u iznosu od 10.000 KM, čiji je sufinansijer Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, saopšteno je iz opštinske uprave Laktaša.

"Značaj izrade predinvesticione studije za poslovnu zonu `Aleksandrovac` je prije svega za poboljšanje poslovnog ambijenta te privlačenje novih investitora u Laktaše. Sufinansirajući ovaj projekat Vlada Republike Srpske još jednom je pokazala spremnost da podrži lokalne zajednice u privrednom i ekonomskom smislu", istakla je Radulović.

Podsjećamo, putem javnog poziva za podsticaj razvoja poslovnih zona i inkubatora u Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS izdvojilo je 147.000 KM. Pravo na podsticaj za razvoj poslovnih zona su ostvarile su osim Laktaša i opštine Kozarska Dubica, Gradiška, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Vlasenica, Istočno Sarajevo, Prijedor, Petrovo, Srbac, Šamac i Novi Grad, a pravo na podsticaj za inkubatore opštine Prijedor i Trebinje,

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti