Mjere koje će omogućiti zapošljavanje 800 osoba sa evidencije nezaposlenih

29.11.2013. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Mjere koje će omogućiti zapošljavanje 800 osoba sa evidencije nezaposlenih

Mjere koje će omogućiti zapošljavanje 800 osoba sa evidencije nezaposlenih sa radnim iskustvom i koje se odnose na prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i obuku nezaposlenih osoba bit će upućene Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje

Mjere koje će omogućiti zapošljavanje 800 osoba sa evidencije nezaposlenih sa radnim iskustvom i koje se odnose na prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i obuku nezaposlenih osoba bit će upućene Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje dogovoreno je na današnjem sastanku ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamera Bandića i direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Igora Kamočajija.

Nakon usvajanja od strane Vlade KS, ove mjere bit će moguće realizirati iz sredstava od tri miliona KM koja su namijenjena za aktivnu politiku zapošljavanja. Sredstva su osigurana jer su zastupnici Skupštine KS dali saglasnost na Izmjene i dopune Finansijskog plana prihoda i izdataka JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" za 2013. godinu na posljednoj 31. radnoj sjednici.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima koje se poduzimaju u okviru priprema  finansijskog plana prihoda i izdataka, kao i programa rada ove ustanove za narednu godinu.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti