Otvoreni sajmovi turizma i kafe u Sarajevu

14.05.2015. 14:15 / Izvor: Fena
Otvoreni sajmovi turizma i kafe u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Međunarodni sajam turizma "Dani turizma - Sarajevo 2015" i 3. međunarodni sajam kafe "Sarajevo Espresso Specialista" otvoreni su danas u Centru Skenderija.

Međunarodni sajam turizma "Dani turizma - Sarajevo 2015" i 3. međunarodni sajam kafe "Sarajevo Espresso Specialista" otvoreni su danas u Centru Skenderija.

Na sajmu se predstavljaju izlagači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Turske, Mađarske i Indonezije, a kolektivno Vlada Srednjobosanskog kantona i firme sa područja tog kantona.

Sajam je otvorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, uz prigodan program u organizaciji Ambasade Indonezije u BiH, te sarajevskih kulturno-umjetničkih društava.

Premijer Konaković kazao je da je Vlada KS-a u prioritetne ciljeve u narednom četverogodišnjem periodu postavila uređivanje sistema turističke ponude kao ogromne šanse za privredni razvoj kantona.

U tom kontekstu najavio je skoro pokretanje značajnih reformi u sferi turističke ponude KS.

Sajamska manifestacija "Dani turizma - Sarajevo" svojim izložbenim dijelom i aktualnim pratećim stručnim programom postala je važan marketinški instrument u prezentaciji turističke ponude BiH i zemalja učesnica.

Navedena manifestacija je izuzetno atraktivan turistički događaj, koji prije svega afirmiše domaće potencijale i turističku ponudu Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo koji su veoma zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskom nasljeđu i pogodnim klimatskim uslovima.

Treći sajam kafe "Sarajevo Espresso Specialista" u naredna tri dana će biti mjesto za okupljanje sudionika bh. tržišta kafe, koje je jedno od najvećih potrošača kafe u Evropi.

Tradicija ispijanja kafe u Bosni i Hercegovini jedna je od najstarijih u Evropi, budući da je konzumiranje kafe u BiH počelo još početkom XVI vijeka.

Na sajmu se predstavljaju distributeri, ugostitelji, proizvođači opreme, zastupnici, uvoznici i drugi koji se bave kafom u zemlji i šire.

Za sve posjetioce sajma ulaz je besplatan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti