Potencijali Sanskog Mosta predstavljeni njemačkim investitorima

07.05.2015. 14:33 / Izvor: eKapija.ba

Posjetu organizira Njemački institut za međunarodnu saradnju GIZ, a sprovodi se u okviru jačanja kapaciteta općina nosilaca BFC certifikata.

Delegacija Općine Sanski Most na čelu sa Općinskim načelnikom prim.Mustafom Avdagićem ove sedmice boravi u Berlinu u sklopu studijske posjete Općina sa pozitivnim poslovnim okruženjem, gdje je pored Sanskog Mosta jedini Prijedor među jedinicama lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine, uz još sedam općina sa prostora bivše Jugoslavije, objavljeno je na službenoj stranici Općine Sanski Most.

Posjetu organizira Njemački institut za međunarodnu saradnju GIZ, a sprovodi se u okviru jačanja kapaciteta općina nosilaca BFC certifikata.

U dosadašnjem dijelu posjete Općinski načelnik Avdagić se susreo sa gradonačelnicom Berlina Dilek Kolat, a posjećene su i Općine Oranienburg i Potsdam, kao i okrug Oberhavel gdje se su se delegacije susrele sa direktnim načinom privlačenja investitora u SR Njemačkoj.

Jučer je posjećen i tehnološki park Adlershof, najveći te vrste u Njemačkoj u kojem funkcionira više od 1.000 kompanija sa preko 16.000 zaposlenih.

Ovom prilikom potencijalnim investitorima iz automobilske i prehrambene industrije predstavljeni su investicioni potencijali općine Sanski Most sa naglaskom na kvalitet radne snage i tradiciju u metalskoj industriji i primarnoj poljoprivrednoj odnosno prehrambenoj proizvodnji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti