Potpisan ugovor: Počinje izgradnja prve faze poslovne zone u Podbrdu

11.10.2014. 09:40 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan ugovor: Počinje izgradnja prve faze poslovne zone u Podbrdu

Nakon završetka prve faze poslovna zona imaće put na nivou makadamskog puta, obezbijeđene priključke za vodu, riješenu kanalizaciju, dovedenu električnu energiju.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i direktor preduzeća "Mrkonjićputevi" Trivun Milanović potpisali su u petak ugovor za izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni Podbrdo- faza I u vrijednosti od 350.000 KM.

 Načelnica Aničić rekla je da je projektom izgradnje infrastrukture poslovna zona ranije podijeljena na tri dijela, kako bi zbog ograničenih finansijskih sredstava mogli da rade dio po dio i tako upošljavaju poslovnu zonu.

'"Nakon završetka prve faze poslovna zona imaće put na nivou makadamskog puta, obezbijeđene  priključke za vodu, riješenu kanalizaciju, dovedenu električnu energiju", rekla je Aničićeva, dodajući da će dovođenje električne energije pomoći Elektroprivreda Republike Srpske.

Ona je napomenula da je Skupština opštine Mrkonjić Grad ranije donijela  odluku o prodaji poarcela u poslovnoj zoni, kao i da već ima  nekoliko zainteresovanih investitora.

''Mi se nadamo,  ukoliko sve bude išlo po planu i ako uspijemo postići dogovor sa investitorima, da ćemo tokom sledeće godine imati početak radova na izgradnji prvih fabrika u poslovnoj zoni'', rekla je Aničićeva.

Rok za završetak radova prve faze je 90 dana. Ukupna vrijednost investicije je 350.000 KM, od čega UNDP učestvuje sa 50.000, a isti iznos obezbijeđen je posredstvom projekta "Kredo Krajina", dok je Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva za izgradnju vodovoda, a ostalo finansira opština iz vlastitog budžeta.

Projekat ''Izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni Podbrdo- Faza I'' jednan je od prioritetnih projekata iz plana implementacije Strategije razvoja opštine za ovu godinu i realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji predstavlja zajedničku inicijativu Švicarske agencije za razvoj i saradnju i UNDP-a u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti