Prezentirani investicioni potencijali Općine Sanski Most

01.12.2014. 15:47 / Izvor: eKapija.ba
Prezentirani investicioni potencijali Općine Sanski Most

Načelnik Općine Sanski most Mustafa Avdagić prezentirao investicijske potencijale općine Sanski Most sa naglaskom na primarnu i prerađivačku poljoprivrednu proizvodnju

U sklopu Poslovne konferencije ''Norveška dostignuća u poljoprivredi i kako ih primijeniti u Bosni i Hercegovini'' koja je u održana u Prijedoru 27. i 28. novembra 2014. u organizaciji kompanije ''Arifagić Investment'' i Prijedorske razvojne agencije PREDA, načelnik Općine Sanski most Mustafa Avdagić je u radnom dijelu prezentirao investicijske potencijale općine Sanski Most sa naglaskom na primarnu i prerađivačku poljoprivrednu proizvodnju, navodi se na internet stranici Općine Sanski Most.

Tokom prezentacije navedeni su podaci o resursnim i institucionalnim kapacitetima gdje je naglašeno kako Sanski Most pored visoko kvalitetnog poljoprivrednog zemljišta nudi i podršku kroz mrežu organizacija i udruženja čiji je zadatak izrada i implementacija projekata usmjerenih ka povećanju kvaliteta poljoprivredne proizvodnje, a istaknuta je i kvalitetna i kvalificirana radna snaga kao poseban razvojni potencijal.

Potencijalnim norveškim investitorima su prezentirani i postojeći kapaciteti ZZ Poljoprom, odnosno postojeće stečajno stanje i navedeno kako ovaj subjekt ima potencijal da postane okosnica ruralnog razvoja općine Sanski Most.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti