Sanofi Aventis podržao edukaciju ljekara: Stručno usavršavanje kadra iz UKC Tuzla u UKC Ljubljana

08.09.2011. 14:27 / Izvor: eKapija.ba
Sanofi Aventis podržao edukaciju ljekara: Stručno usavršavanje kadra iz UKC Tuzla u UKC Ljubljana

Danas je u prostorijama regionalnog predstavništva kompanije Sanofi Aventis Groupe za Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Makedoniju upriličeno potpisivanje Ugovora o saradnji između Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana.

Potpisnici ugovora su prof.dr.med.sci. Elmir Čičkušić, direktor UKC Tuzla i mr. Simon Vrhunec, generalni direktor UKC Ljubljana.

Ovim ugovorom je predviđeno stručno usavršavanje ljekara iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana, u Sloveniji u oblasti interventne kardiologije. Usavršavanje podrazumjeva edukaciju mladih interventnih kardiologa UKC Tuzla kroz aktivan rad sa pacijentima pod nadzorom vrhunskih ljekara, mentora.

Stručnjaci koji su odgovorni za praćenje ovog projekta edukacije su doc.dr. Zlatko Fras, stručni direktor Interne klinike UKC Ljubljana i doc. dr. Midhat Nurkić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla. Po završetku edukativnog programa ljekarima će biti dodjeljeni certifikati.

"Ugovor koji je potpisan između Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, i koji će omogućiti edukaciju ljekara u oblasti interventne kardiologije, podržan od kompanije Sanofi Aventis, predstavlja realizaciju još jednog značajnog edukacijskog programa kojim JZU UKC Tuzla otvara mogućnosti za usavršavanje mladih kadrova u cilju unapređenja i proširenja dijagnostičkih i terapijskih postupaka u oblasti kardiologije. Obzirom na vrlo visoku stopu morbiditeta i mortaliteta od srčanih oboljenja ovaj program će u konačnici najveću korist donijeti korisnicima naših usluga, zbog čega smo zahvalni Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana i kompaniji Sanofi-Aventis", rekao je prof.dr.Elmir Čičkušić, direktor JZU UKC Tuzla.

Cjelokupni projekat će finansirati farmaceutska kompanija Sanofi-aventis.

"Sanofi-aventis, kao društveno odgovorna farmaceutska kompanija, ima čast da učestvuje u potpori edukacije medicinskih stručnjaka i zbližavanja kliničkih centara u regionu. Finansiranje pomenutog projekta edukacije predstavlja tek prvi u nizu značajnih projekata koje će sponzorirati ova kompanija na području Bosne i Hercegovine. Ovim gestom Sanofi-aventis pruža podršku medicinskom sektoru BiH u kontinuiranoj medicinskoj edukaciji domaćih stručnjaka. Pomenuti projekat je rezultat dugogodišnje saradnje Sanofi-aventisa sa zdravstvenim institucijama u BiH", istakla je dr. Alma Kreševljaković, direktor Predstavništva Sanofi-aventis Groupe u Bosni i Hercegovini.

Realizacija edukacijskog programa započinje već krajem septembra i početkom oktobra

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti