Skupština KS danas razmatra Odluku o zaduženju od 10 miliona KM

25.09.2013. 09:47 / Izvor: Fena
Skupština KS danas razmatra Odluku o zaduženju od 10 miliona KM

Sjednica Skupštine KS prekinuta je u ponedjeljak nakon što je Vlada KS-a s dnevnog reda povukla Prijedlog zakona o javnom gradskom prijevozu da bi se dodatno doradio, a nastavak je najavljen za danas.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je u ponedjeljak nakon što je Vlada KS-a s dnevnog reda povukla Prijedlog zakona o javnom gradskom prijevozu da bi se dodatno doradio, a nastavak je najavljen za danas.

Prekidom sjednice nezadovoljstvo su izrazili radnici Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 koji su protestirajući ispred zgrade Kantona Sarajevo tražili, između ostaloga, da zastupnici razmatraju prijedloge odluka o davanju saglasnosti na Odluku o zaduženju KS-a za kredite u iznosu 1,2 i 8,8 miliona KM.

Tim kreditima planirana su i sredstva za oporavak preduzeća ZOI '84 koje se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji, a radnici tvrde da četiri mjeseca nisu primili plaće.

Ove odluke će biti razmatrane danas na sjednici, a na dnevnom redu je i Nacrt zakona o taksiprijevozu u Kantonu Sarajevo koji tretira uvjete, organizaciju i način obavljanja taksiprijevoza, broj i razmještaj taksistajališta i način njihovog korištenja, broj vozila, način naplate taksiprijevoza, prava i dužnosti taksivozača, način registracije te izdavanja taksioznaka.

Novim zakonskim rješenjima predložena je promjena kojom je umjesto izdavanja jedne taksidozvole na do sada predviđenih 700 stanovnika ovaj kriterij promijenjen te će sada na svakih 500 stanovnika Kantona biti predviđeno jedno taksivozilo.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Statut JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo te o nekoliko izvještaja o radu kulturnih institucija u KS-u.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti