Europske igre dobile konkurenciju

27.03.2015. 08:53 / Izvor: Fena
Europske igre dobile konkurenciju

​U Bakuu će u lipnju biti održane prve Europske igre pod ingerencijom Europskog olimpijskog odbora, a od 2018. konkurirat će im Europsko sportsko prvenstvo koje će objediniti atletiku, vodene sportove, biciklizam, veslanje i triatlon.

U Bakuu će u lipnju biti održane prve Europske igre pod ingerencijom Europskog olimpijskog odbora, a od 2018. konkurirat će im Europsko sportsko prvenstvo koje će objediniti atletiku, vodene sportove, biciklizam, veslanje i triatlon.

 Europsko sportsko prvenstvo, zapravo je skup kontinentalnih prvenstava u spomenutim sportovima, kojima će u 12 dana na prijelazu iz srpnja u kolovoz 2018. godine domaćini biti Berlin i Glasgow. Berlin će ugostiti oko 1500 najboljih atletičarki i atletičara Starog kontinenta, dok će se oko 2900 sportaša okupiti u Glasgowu.

 Sve događaje će televizijskim signalom pokriti Europsko televizijsko udruženje (EBU) koje će proizvesti oko 2700 sati programa, a očekuje se da će slika iz Berlina i Glasgowa doprijeti do više od 850 milijuna Europljana.

 Prema sadašnjem planu Europsko sportsko prvenstvo bi se trebalo održavati svake četiri godine.

 "Uzbuđeni smo što će naše Europsko prvenstvo 2018. u Berlinu biti koordinirano s natjecanjima u Glasgowu, a sve u cilju da još naše prestižno natjecanje još više dobije na značaju", izjavio je predsjednik Europskog atletskog saveza Hansjoerg Wirz.

 "Uz podršku i pomoć europskih javnih televizija Europsko sportsko prvenstvo trebalo bi učiniti naslov europskog prvaka još važnijim te inspirirati djecu na bavljenje sportom", rekao je predsjednik Europske federacije vodenih sportova (LEN) Paolo Barelli.

Organizatori natjecanja koja će biti održana u Glasgowu imaju namjeru popisu sportova dodati i golf, s obzirom na dugu tradiciju i infrastrukturu koju ovaj sport ima u Škotskoj.

Na ovogodišnjim Europskim igrama ne očekuju se nastupi najboljih atletičara i plivača, a u programu nema biciklističkih natjecanja na velodromu, kao ni veslanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza