Od 31. jula na programu Family Centra Ekran SF spektakl Čuvari galaksije

30.07.2014. 09:57 / Izvor: eKapija.ba

Od četvrtka 31. jula na programu kino dvorana Family Centra Ekran je SF spektakl “Čuvari galaksije (3D)” i urnebesna akciona komedija “22 Jump street”.

Od četvrtka 31. jula na programu kino dvorana Family Centra Ekran je SF spektakl  “Čuvari galaksije (3D)” i  urnebesna akciona komedija “22 Jump street”.

Ove filmske sedmice produkcijska kuća Marvel, nakon superpopularnih franšiza o superjunacima poput Ironmana, Thora, Kapetana Amerike i Osvetnika, donosi još jednu blockbuster uspješnicu, SF akcijsku avanturu: “Čuvare galaksije 3D” (Guardians of the Galaxy). Ovog puta protagonisti filma predstavljaju ekipu otpadnika doslovno svemirskih proporcija, a predvodi ih Peter Quill (Chris Pratt). Nakon što se nađe na meti nemilosrdnog Ronana koji silno želi predmet u njegovom posjedstvu, Quill je primoran udružiti snage sa najneobičnijim timom odmetnika među kojima su Rocket, revolveraški rakun; Groot, humanoid nalik na stablo; smrtonosna i enigmatična Gamora te osvetnički nastrojen Drax Razarač. Quillu neće biti potrebno mnogo vremena da mistična kugla koju želi Ronan ne donosi išta osim strahota i prijetnju ravnoteži u svemiru, stoga će morati učiniti sve da spriječi narušavanje stabilnosti.

Termini projekcija svaki dan od: 14:00, 16:30 i 19:00 sati.

Od četvrtka Ekran vam predstavlja akcionu  komediju koja ća vas ostaviti bez daha i nasmijati do suza, “22  Jump street”. Nakon što su prošli kroz srednju školu (dvaput), policajce Schmidta (Jonah Hill) i Jenka (Channing Tatum) očekuju velike stvari nakon što preuzmu tajni zadatak i nađu se na lokalnom fakultetu. Ali nakon što Jenko upozna svoju srodnu dušu u atletskom timu, a Schimdta preokupiraju predavanja boemske umjetnosti, obojica započinju ozbiljno preispitivati svoje partnerstvo. Ubrzo se njih dvojica neće samo susresti s problemom rješavanja slučaja zbog kojeg su uopće došli na fakultet – već će morati otkriti posjeduju li volju i želju da stupe u prijateljski odnos kakav imaju stariji, ozbiljni ljudi. Ako uspiju nadvladati adolescenciju i iz mladića postanu muškarci, odlazak na fakultet bi mogla biti najbolja stvar koja im se ikada dogodila.

Termini projekcija svaki dan od:  20:00 sati.

Petkom, subotom i srijedom dodatni termini i od: 22:00 sata

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza