Haris Hodžić u Londonu otvara školu fudbala

25.04.2014. 09:19 / Izvor: eKapija.ba
Haris Hodžić u Londonu otvara školu fudbala

Bosanskohercegovački fudbaler sa londonskom adresom, 20-godišnji Haris Hodžić, bivši član engleskog kluba FC Watford, u predgrađu Londona, u Borehamwoodu otvora školu fudbala.

Bosanskohercegovački fudbaler sa londonskom adresom, 20-godišnji Haris Hodžić, bivši član engleskog kluba FC Watford, u predgrađu Londona, u Borehamwoodu otvora školu fudbala u kojoj će nogometnoj vještini učiti dječake od 6 do16 godina, saopćeno je iz BHD Infodeska.

Haris Hodžić je cijeli život u fudbalu i sličnim školama. Počeo je trenirati u jednoj privatnoj akademiji u Hertfordshireu, gdje su ga zapazili skauti FC Watforda, i gdje je prošao sve njihove omladinske pogone i dogurao do prvog tima.

"Znam kako sistem ovih škola funkcionira i šta očekuju treneri, a šta budući fudbaleri. U mojoj akademiji mladim igračima pružit ćemo mogućnost da svakodnevno treniraju pod stručnim nadzorom kvalifikovanih fudbalskih stručnjaka. U početku ćemo igrati prijateljske utakmice protiv drugih akademija i profesionalnih klubova, a od iduće sezone planiramo osnivanje vlastitih omladinskih timova i uključenje u redovna ligaška takmičenja", kazao je fudbaler.

Inače, cilj ovog programa je da se otkriju potencijalni talenti, od njih naprave kvalitetne igrače koje će preporučiti profesionalnim klubovima na daljnje usavršavanje.

"Dogovorili smo tijesnu saradnju sa skautima i trenerima iz engleskih klubova Watford, Stevenage, Northampton, Coventry te sa još nekim evropskim klubovima. Također, tokom mog boravka u domovini i igranja u BiH Premijer ligi uspostavio sam odličnu saradnju sa Rudarom iz Prijedora i Olimpikom, tako da imamo u planu i pravljenje konekcije za bosanskohercegovačke talente iz Bosne koji žele da se nađu na radaru ovdašnjih klubova. Pored mene u akademiji će raditi i bivši hrvatski omladinski reprezentativac Milan Krmpotić koji je u krarijeri nosio dresove nekoliko hrvatskih, čeških i slovačkih timova, posebnu paznju obratit ćemo na talentovane mlade fudbalere sa Balkana koji žive u Londonu i njegovoj okolini jer nam je želja da pomognemo u pronalsku potencijalnih reprezentativaca i preporučimo ih njihovim reprezentativnim selekcijama", dodao je Hodžić.

Zainteresovani polaznici akademije mogu se javiti na email: hodzic94@hotmail.com Ili na facebook grupu: HH11 football academy

Hodžić je zbog administrativnih poteškoća trenutno bez kluba, čeka ljeto i prelazak u jedan ovdašnji drugoligaški tim. Ime kluba otkrit će na ljeto, kada sve administrativne prepreke bude prevaziđene. U međuvremenu nastupa za malonogometni tim LB Heart koji se takmiči u Drugoj engleskoj futsal ligi i predvodit će reprezentaciju Bosanaca i Hercegovaca iz Engleske na narednom prvenstvu bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu koje će se održati u Ljubljani od 22.-24. maja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza