Iskoristite prednosti moćnog SQL servera 2014

27.05.2015. 08:27 / Izvor: eKapija.ba
Iskoristite prednosti moćnog SQL servera 2014

Tim kompanije LEFTOR ide u korak sa novitetima na tržištu, a sve sa ciljem potpunog zadovoljavanja potreba svojih korisnika. Od sada na svojim Windows serverima nude podršku i za novi SQL server 2014

Tim kompanije LEFTOR ide u korak sa novitetima na tržištu, a sve sa ciljem potpunog zadovoljavanja potreba svojih korisnika. Od sada na svojim Windows serverima nude podršku i za novi SQL server 2014, što daje dodatnu vrijednost hosting paketima. Za svaki LEFTOR Windows hosting paket sa SQL server podrškom, klijent može da odabere da li će da koristi SQL server 2012 ili SQL server 2014 u kontrolnom panelu. Stranice koje klijenti prave u .NET tehnologiji, sa zadnjom verzijom MVC biblioteke i zadnjom verzijom SQL servera su od sada podržane, i mogu se hostirati na Leftor Windows hosting paketima.

Koje su to novosti, funkcionalnosti i osobine koje najnoviji Microsoft-ov proizvod donosi?

Microsoft je sa SQL server 2014 podigao performanse na novi nivo. Nova baza je brža u izvršavanju operacija. SQL server 2014 ima sve predpripremljeno za cloud tehnologije i spajanje s Big Data podacima putem Hadoopa, te su poboljšane performanse kod real time podataka i izvještavanja u realnom vremenu.  Osim toga SQL server 2014 donosi In-Memory OLTP (tzv. "Hekaton"), koji omogućava povećanje performansi i do 30 puta.

Zašto je ovo bolje od drugih In-Memory rješenja?

Ne zahtijeva da se cijela baza podataka nalazi u memoriji. Možete dobiti više performansi pretvaranjem postojećih pohranjenih procedura u In-Memory procedure.

Osim unaprjeđenja performansi, u SQL serveru 2014 napravljeni su i značajni pomaci sa sigurnosnog aspekta, uvođenjem TDE - Transparent Data Encryption kao i promjene kod upravljanja enkripcijskim ključevima. Bitno je spomenuti i tri nove korisničke dozvole na nivou servera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza