m:tel predstavio Huawei Ascend P7 u Banja Luci

24.07.2014. 15:57 / Izvor: eKapija.ba
m:tel predstavio Huawei Ascend P7 u Banja Luci

Kompanija Huawei, u Kulturnom centru Banski dvor predstavila je najnoviji model Huawei telefona - Ascend P7, koji je svjetsku premijeru imao 7. maja ove godine u Parizu.

Kompanija Huawei, u Kulturnom centru Banski dvor predstavila je najnoviji model Huawei telefona - Ascend P7, koji je svjetsku premijeru imao 7. maja ove godine u Parizu. Svečanoj promociji prisustvovao je veliki broj predstavnika medija, poslovnih partnera, kao i istaknute ličnosti iz javnog života.

''Izuzetno smo ponosni na ovaj model. Ascend P7 već sad bilježi odlične rezultate prodaje, a za manje od 50 dana, prodato je 600 000 primjeraka ovog modela. U BiH poslujemo već sedam godina i zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili do sada, kao i saradnjom sa kompanijom m:tel'', izjavio je Cui Fenghua, generalni menadžer kompanije Huawei za BiH i Crnu Goru.

 ''Kompanija m:tel prva je u BiH predstavila sve prethodne najnovije modele telefona, pa je tako i ovog puta. Korisnici m:tel-a od prošle sedmice u mogućnosti su da budu vlasnici odličnog Ascend P7. Telefon je dostupan u svim m:tel prodajnim mjestima, a svi koji se odluče na Huawei Ascend P7, na poklon dobijaju moderno dizajniranu pop-art konzervu sa Demofest majicom na poklon'', rekao je Đorđe Mišić, izvršni direktor m:tel-a za marketing i prodaju.

Huawei je ovim modelom ažurirao liniju vodećih mobilnih telefona, ovoga puta ciljajući i na evropsko tržište sa jedinstvenim uređajem. Između ostalog, u fokusu je i moderni fenomen 'selfie', što će svakako privući mlađu populaciju. Naime, Ascend P7 opremljen je sa dvije vrhunske Sony senzorske kamere, te se tako na poleđini nalazi jedna od 13, a sa prednje strane druga od 8 megapiksela, što znači da ‘selfie’ napravljen uz pomoć ekrana kao navigatora neće biti zrnast i lošeg kvaliteta. Objektiv nudi i panoramsku opciju za snimanje grupnih fotografija, za koji je Huawei osmislio termin ‘groufie’, ili ‘za fotografisanje pejzaža u širokom obimu’.

Za obradu slike zadužen je čip koji nudi naprednu redukciju šuma i pojačanu osjetljivost u uslovima slabog osvjetljenja.Za one koje vode računa o estetici, ovaj model kao i njegov prethodnik P6, izuzetno je tanak i elegantan. I sa jedne i sa druge strane telefona nalazi se Gorilla staklo, dizajnirano da bude otporno na pritisak prsta i na ogrebotine.

Korisnike će obradovati i to Ascend P7 dolazi sa baterijom 2.500 mAh i naprednom funkcijom uštede energije, koja se aktivira kada se kapacitet baterije smanji na 10%.

Telefon je u Banja Luci predstavljen performansom putovanja kroz vrijeme, nakon čega su nastupile djevojke iz Studija Alektik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza