Ultraluksuzna jahta Stevea Jobsa uplovila u luku Kotor

26.07.2014. 09:47 / Izvor: SRNA

Venus, alumunijumsku jahtu dugu 78 metara, karakteriše neuobičajen dizajn sa obiljem ravnih površina i oštrih linija, te velike staklene površine i opremljenost broda najmodernijim informatičkim uređajima Applea

Ultraluksuzna jahta Venus, dizajnirana prema zamisliStevea Jobsa, danas poslijepodne uplovila je u Boku. Jedna od najčuvenijih i najprepoznatljivijih super-jahti na svijetu, nakon zadržavanja na graničnom prelazu u Zelenici, uplovila je u Luku Kotor pod zastavom Kajmanskih ostrva.

Jahta Venus je izgrađena 2012. godine u holandskom brodogradilištu, prema dizajnu čuvenog Filipa Starka, koji je jahtu projektovao po željama i uputstvima njenog naručioca – američkog industrijskog i informatičkog genija i jednog od osnivača kompanije Apple, pokojnog Stevea Jobsa, prenose crnogorski mediji.

Rađena prema striktnim Jobsovim uputstvima, Venus je trebala da reprezentuje "inovativan i prozračan život" kojim je živio Jobs, te da na more prenese dio duha iPhonea, iPoda i drugih poznatih proizvoda Applea.

Jobs je mnogo puta mijenjao specifikacije i dizajn jahte, zbog čega se izgradnja više od 100 miliona eura vrijednog Venusa otegla, pa je završena tek nakon što je osnivač i predsjednik kompanije Apple u međuvremenu preminuo od raka.

Venus, alumunijumsku jahtu dugu 78 metara, karakteriše neuobičajen dizajn sa obiljem ravnih površina i oštrih linija, te velike staklene površine i opremljenost broda najmodernijim informatičkim uređajima Applea.

Proteklih dana jahtom je uz istočnu obalu Jadrana krstarila Jobsova udovica, Laurene Powell Jobs sa prijateljima, a oni su danas poslijepodne sa Venusom u Boku stigli iz Dubrovnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza