Vrelo Bosne posjetilo blizu sto hiljada posjetilaca

21.08.2014. 11:46 / Izvor: Fena
Vrelo Bosne posjetilo blizu sto hiljada posjetilaca

Na Vrelu Bosne ima i posjetilaca koji su došli u Sarajevo zbog Sarajevo Film Festivala pa to ujedno iskoriste da posjete i Vrelo Bosne, ali nema organiziranih grupa, kazao je Zvizdić.

Područje Spomenika prirode "Vrelo Bosne" tokom ljetne sezone je veoma posjećeno. Posjećuju ga turisti iz svih dijelova svijeta koji dođu u Sarajevo, potvrdio je Agenciji Fena Mustafa Zvizdić, stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo.

"Na Vrelu Bosne ima i posjetilaca koji su došli u Sarajevo zbog Sarajevo Film Festivala pa to ujedno iskoriste da posjete i Vrelo Bosne, ali nema organiziranih grupa", kazao je Zvizdić.

On je naglasio kako Vrelo Bosne osim domaćih turista posjećuju turisti ne samo iz regiona, nego iz cijele Evrope, Novog Zelanda, Australije.

"U ovom trenutku dominiraju posjetioci iz arapskih zemalja, Saudijske Arabije, Kuvajta, Bahreina", kazao je Zvizdić.

"Na Vrelu Bosne turisti su zainteresirani i za obilazak tog područja i uživanje u prirodnim ljepotama koje Vrelo Bosne nudi, ali i za vožnju kočijama kroz aleju", kazao je Zvizdić.

Dodao je da turisti, osim Vrela Bosne, posjećuju i druga zaštićena prirodna područja u Kantonu Sarajevo, Bijambare, Skakavac.

Od 1. januara do 17. augusta ove godine Vrelo Bosne je posjetilo oko 97.000 posjetilaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza