Articoolisan: Startup koji nudi djela domaćih autora

25.05.2015. 15:40 / Izvor: eKapija.ba

Želimo obogatiti ovo tržište sa radovima iz BiH te zaustaviti trend kupovanja njujorških i pariških motiva te promovirati stvari koje brendiraju našu državu, naveo je Bešlić prilikom predstavljanja kompanije na Startup Expo-u.

Kompanija Articoolisan, interijer studio, koji je osnovan prije dva mjeseca, želi djela domaćih autora predstaviti bh. tržištu. Naime, prema riječima Edina Bešlića, jednog od osnivača kompanije, fokusirani su na izradu i prodaju slika.

"Želimo obogatiti ovo tržište sa radovima iz BiH te zaustaviti trend kupovanja njujorških i pariških motiva, te promovisati stvari koje brendiraju našu državu'', naveo je on prilikom predstavljanja kompanije na Startup Expo-u održanom ovaj vikend u Sarajevu. 

Cilj im je, navodi, ponuditi kupcima kvalitetne i moderne materijale za uređenje doma.

"Naši radovi, osim online prodaje, mogu se kupiti i u novootvorenom Sinkro salonu na Vilsonovom šetalištu. Pokušavamo sklopiti i ugovore sa domaćim proizvođačima namještaja i tražimo partnere za te oblike saradnje", kaže Bešlić.

Smatra da grafički dizajneri i domaći autori moraju naći neki kanal da ostvare prihode i pokrenu biznis tj. nešto što će im dati elan za dalji rad.

Kompanija Articoolisan danas radi sa četiri autora, a u budućnosti planira proširiti tu bazu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti