Bekto Preciza prvi put na sajmu ZEPS

02.10.2014. 13:48 / Izvor: eKapija.ba
Bekto Preciza prvi put na sajmu ZEPS
OTVORI GALERIJU

Goraždanska kompanija Bekto Precica odlučila je ove godine prvi put učestvovati na sajmu ZEPS u Zenici, koji se održava od 30. septembra do 04. oktobra.

Goraždanska kompanija Bekto Preciza odlučila je ove godine prvi put učestvovati na sajmu ZEPS u Zenici, koji se održava od 30. septembra do 04. oktobra.

Iako su ranije učestvovali na mnogim sajmovima kako u BiH, tako i u svijetu od Kuvajta, Rusije, Saudijske Arabije, došao je red i na Zenicu.

Anes Bunjo, šef elektromehanike u Bekto Precizi, u izjavi za eKapija.ba ističe da se učešćem na sajmu žele i u BiH predstaviti kao jedna od najuspješnijih kompanija koja je u svijetu već poznata kao takva.

"Želimo da predstavimo naše proizvode, kako stare, tako i nove. Prije svega, led sijalicu, gas detektor, valjke za rudnike, ali i proizvode firme Hella Bekto, odnosno uličnu i unutarnju LED rasvjetu", kaže Bunjo, dodajući da je to njihov najzastupljeniji proizvod na bh. tržištu kojim su osvijetljeni gotovo svi prilazi na bh. autocestama, kao i mnogi trgovački centri u BiH.

Inače, poznat je uspjeh ove kompanije na stranim tržištima, a najveće priznanje imaju u oblasti autoindustrije gdje rade za najbolje svjetske marke automobila.

"U našim pogonima za plastiku brizgaju se proizvodi vrhunskoga kvaliteta koji imaju široku upotrebu u auto, sportskoj, elektro, mašinskoj i drugim industrijskim granama prema najvišim proizvodnim standardima Evropske Unije. Konkretno, brizgaju se brojni autodijelovi za BMW, Audi, Porsche, Mercedes, Lamborghini, Volkswagen, Knorr Bremse, Valeo, kao i sigurnosni vezovi za svjetski poznatog proizvođača ski opreme FISCHERA I MARKERA", ističe on.

Osim toga, u odjelu za brizganje plastike Bekto Preciza vrši i “dekorativno brizganje” – In mold labeling, koje je najnovija tehnologija brizganja, sa ulaganjem etiketa koje supstituiraju direktnu štampu. Kako kažu, primjena ove nove tehnologije ulaganja već otštampanih etiketa daje niz prednosti u dizajniranju, a čitav sistem je proizvodno mnogo fleksibilniji.

Što se tiče planova ove kompanije koja upošljava 550 radnika, Bunjo ističe da su firma koja raste veoma brzo i koja se razvija, ne samo u kvadraturi i zapošljavanju novih radnika, nego i u unapređenju proizvodnje i novih proizvoda.

"U skladu sa svjetskim razvojem modernih tehnologija, naša kompanija uvijek implementira najsavremenije načine proizvodnje koji naše proizvode odlikuje najvišom razinom kvaliteta. Tako da slobodno mogu reći da ćemo sljedeće godine na sajmu predstaviti nekoliko novih proizvoda", zaključuje Bunjo.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti