Bosanska Krupa: Sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva

02.08.2014. 08:39 / Izvor: eKapija.ba
Bosanska Krupa: Sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva

U Općini Bosanska Krupa jučer su sa predstavnicima osam organizacija civilnog društva potpisani ugovori za su/finansiranje projekata pristiglih putem javnog poziva za tekuću godinu.

U Općini Bosanska Krupa jučer su sa predstavnicima osam organizacija civilnog društva potpisani ugovori za su/finansiranje projekata pristiglih putem javnog poziva za tekuću godinu. Sredstva iz budžeta Općine do kraja 2014. bit će utrošena na realizaciju projekata nevladinih i omladinskih organizacija s područja općine Bosanska Krupa.

Ugovore su s načelnikom Općine Arminom Halitovićem potpisali predstavnici KUD-a „Grmeč“, Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti - Udruženja dijabetičara, Udruženja „Reis Džemaludin Čaušević“, Planinarskog društva „Grmeč“, Udruženja roditelja djece s posebnim potrebama „Ada“, Udruženja „Krupljani.ba“, KUD-a „Stari grad“ i Udruženja „BK 2001“.

Sve ove organizacije će kroz realizaciju zamišljenih ideja u svojoj zajednici i u krugu djelovanja raditi na unapređenju uslova i kreiranju novih prilika.

Tako će se sredstvima Općine Bosanska Krupa pomoći organizacija Regionalne smotre horskog, ali i folklornog stvaralaštva, organizacija susreta hadžija u Arapuši, aktivnosti ranog otkrivanja šećerne bolesti, nabavka folklorne opreme za bosanske igre, podizanje konkurentnosti mladih na tržištu rada itd. Jednostavno, radit će se na promovisanju kulturnih vrijednosti, socijalne sigurnosti i uključenosti, ekologije, jačanju demokratije kao i zapošljavanju mladih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti