Čačanski proizvod, bh. sirovina: Union Foods distributer čipsa Chips Way

24.04.2014. 13:43 / Izvor: eKapija.ba
Čačanski proizvod, bh. sirovina: Union Foods distributer čipsa Chips Way
OTVORI GALERIJU

Union Foods d.o.o. Čitluk učestvovala je ove godine na sajmu Grapos-Expo 2014 i to sa svojim potpuno novim proizvodom Chipsom – čačanske čipsare Chips Way.

Union Foods d.o.o. Čitluk, čije je osnovna djelatnost distribucija rashlađenih i nerashlađenih proizvoda na području Bosne i Hercegovine koju sa svojih pet distribucijskih čvorova pokriva u cijelosti, učestvovala je ove godine na sajmu Grapos-Expo 2014 i to sa svojim potpuno novim proizvodom Chipsom – čačanske čipsare Chips Way.

Podsjetimo, biznismeni iz BiH Vlatko Barbarić iz Čitluka i Žarko Dragičević iz Gacka kupili su čačansku čipsaru 2012. godine za milion eura.

Biznismen iz Čitluka Vlatko Barbarić vlasnik je vinarije "Hercegovina Produkt", etno-sela "Herceg "u Međugorju i lanca trgovina "Union Foods" koji će raditi distribuciju čipsa.

Proizvodi ove čipsare se već nalaze na tržištima Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, dok su pregovori sa Grčkom i Hrvatskom pri kraju.

U razgovoru za naš portal, Hamid Kurjaković, stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane i vanjski saradnik ove kompanije ističe da se radi o potpuno novom proizvodu koji ima nekoliko različitih okusa.

"Proizvodnja se radi u Čačku, dok se dio sirovinskog materijala izvozi iz Bosne i Hercegovine, a u toku su pregovori oko otkupa krompira sa bh. proizvođačima", napominje Kurjaković.

Osim čipsa, na štandu Union Foodsa promovisana su i vrhunska vina Hercegovina Produkt koja zadnje četiri godine u Londonu osvajaju najprestižnije nagrade. Hercegovina Produkt je tako još jedanput opravdala svoj status i potvrdila kvalitetu svojih proizvoda u izuzetno jakoj konkurenciji visokokvalitetnih vina iz cijelog svijeta.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti