Četiri britanske firme na bh. kongresu o cestama

18.09.2014. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
Četiri britanske firme na bh. kongresu o cestama

BH kongres o cestama je vodeći događaj u oblasti cestovne infrastrukture, osmišljen da poveže cijeli spektar aktera u sektoru infrastrukture kako bi se razmatrali ključni izazovi razvoja održivih kapitalnih projekata u BiH i regiji.

Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson prisustvovat će u danas otvaranju Četvrtog bh. kongresa o cestama u  Sarajevu.

On će se sastati sa britanskim firmama koje će se predstaviti na štandu Odjela za trgovinu i ulaganje Ujedinjenog Kraljevstva (UKTI).

BiH kongres o cestama je vodeći događaj u oblasti cestovne infrastrukture, osmišljen da poveže cijeli spektar aktera u sektoru infrastrukture kako bi se razmatrali ključni izazovi razvoja održivih kapitalnih projekata u Bosni i Hercegovini i regiji.

Ovo je prvi put da će neke od britanskih kompanija iz oblasti cestovne infrastrukture aktivno učestvovati na ovakvom događaju u BiH. Odjel za trgovinu i investicije Britanske ambasade na svom štandu predstavit će četiri britanske firme: Roughton International Ltd, WYG International Ltd, Nigel Grout Construction Dispute Resolution i Terra d.o.o., distributera JCB građevinskih mašina.

Velika Britanija je već dugo među prvima u području svjetskog razvoja i britanske firme su idealno pozicionirane kako bi preuzele vodeću ulogu u infrastrukturi 21 stoljeća. Njihovo znanje i iskustvo može pomoći ljudima i firmama u drugim zemljama te biti korisno za loklane resurse, a Bosna i Hercegovina ima priliku da to iskoristi kako bi bolje razumjela njihovu ponudu i ostvarila korisne kontakte, saopćeno je iz Amabasade Velike Britanije u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti