CREDO Krajina: Objavljen drugi javni poziv za dodjelu grant sredstava

21.04.2015. 08:31 / Izvor: eKapija.ba
CREDO Krajina: Objavljen drugi javni poziv za dodjelu grant sredstava

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog područja.

Agencija za razvoj preduzeća Eda, u okviru projekta CREDO Krajina koji finansira Švedska, objavila je drugi javni poziv za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina.

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog područja. Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta. Osim privrednih društava, za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije. Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50% od vrijednosti projekta. Maksimalan iznos granta po projektu koji se može odobriti iznosi 30.000 KM.

Ukupna sredstva namijenjena za drugi javni poziv iznose 926.499,00 KM. Od ukupnog raspoloživog iznosa iz razvojnog fonda projekta, za ovaj javni poziv, 78% sredstava je namijenjeno privrednim društvima. Javni poziv je otvoren do 20. maja 2015.

Razjašnjenja u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva iz razvojnog fonda projekta CREDO Krajina se mogu dobiti na osnovu upita koji se moraju dostaviti isključivo pismenim putem, preko elektronske pošte eda@edabl.org  ili telefaksa 051/318-838, sa jasnom oznakom da se radi o pitanju u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva.

Projekat finansira Švedska, a implementira ga Agencija za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA iz Tuzle.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti