Cvijanović: Očekuje od "Imex Internacional" da izmiri obaveze

28.08.2014. 08:40 / Izvor: SRNA
Cvijanović: Očekuje od 'Imex Internacional' da izmiri obaveze

​Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da od fabrike tekstila "Imex Internacional" u Bileći očekuje da izvrši svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da od fabrike tekstila "Imex Internacional" u Bileći očekuje da izvrši svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

"Upoznaćemo našeg dosadašnjeg partnera `Imex internacional` da preduzme sve što je potrebno da tamo na odgovarajući način bude nastavljena proizvodnja. To znači da budu izmirene sve obaveze prema dobavljačima i radnicima", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Premijer Srpske je navela da je jedna od varijanti na koji način organizovati proizvodnju u tom preduzeću da se to radi sa eventualno novim partnerom ili u organizaciji samog preduzeća "Nikola Tesla".

Cvijanovićeva je dodala da će nakon što Vlada Republike Srpske dobije objašnjenja vidjeti koja je to varijanta.

Ona je napomenula da je Vlada upoznata o cijeloj situaciji, te dodala da  je danas razgovarala sa načelnikom opštine Bileća Miljanom Aleksićem, ali ne i sa predstavnicima "Imex Internacionala".

Radnice tekstilne industrije u Bileći već nekoliko dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata i doprinosa za posljednja tri mjeseca. One navode da više ne žele da pregovaraju sa vlasnicom "Imex Internacionala" Milenom Janković već traže pomoć od Vlade Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti